29.06.2012 - 03:23
Okunma (1135)
Yorum (0)
Paylaş

Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor !

Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor !

 

4+4+4 Sistemine geçildi ama ders saatleri ikili eğitim gibi sorunlar tam çözülememesi okullarda kaosa davetiye çıkartıyor. Uzmanlar basın yansıyan ders programının uygulanmasının imansız olduğun dile getiriyorlar.

 

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sistemine geçmiş olması, seçmeli derslerin büyük oranda değişecek olması, okullarımızın ilk ve orta kısım olarak ikiye ayrılması ile beraber yeni eğitim yılı için norm kadro güncelleme işlemleri yapılıyor.

Ders programlarının hazırlanmasından sorumlu olan Talim Terbiye Kurulu , 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı için ders programını hazırlamakta gecikti. Basına resmi dayanağı olmayan bir ders programı yansıdı. Bu ders programının 40 dakika ders süresi ile uygulanması neredeyse imkansız. Çünkü ikili tekli eğitim yapan kurumlarımızın büyük çoğunluğunun ikili eğitime geçmesiyle beraber, sabah orta kısımlar öğleden sonra ise ilk kısımlar eğitim yapacaklar.

5 ve 6. Sınıflar için haftada 36 ders saati  , 7 ve 8. Sınıflar için ise 37 ders saatinin 40 dk ders süresine göre ikili eğitimde planlanması imkansızdır. Burada ya ders saatleri 30-35 dk inecek, yada yine eski sistemde olduğu gibi haftalık 30 ders saati üzerinden 40 dakika  eğitim yapılacak.

Talim Terbiye Kurulunun yeni ders programını acilen yayınlaması, okullarımızın norm kadro belirleme sürecinin ise yeni ders programları göz önüne alınarak hafta sonuna kadar yeniden belirlenmesi sağlıklı bir uygulama olacaktır. Aksi takdirde norm kadro belirleme işi sağlıklı bir şekilde yapılamayacak ve yeni eğitim öğretim yılında öğretmen dağılımı noktasında okullarda sıkıntı yaşanacaktır.

Umarız Bakanlık bu uyarımızı dikkate alır ve bu hafta içerisinde ders programı ve norm kadro belirmleme işini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir.

Keyword : Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! haberi , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! oku , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! konusu , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! hakkında , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! manşeti , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! perde arkası , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! olayı , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor ! son dakika , Okullarda Kaosa Davetiye Çıkartılıyor !

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com