29.06.2012 - 03:21
Okunma (1272)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır!

Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır!

 

AES: Sorunun Kaynağına İndik, Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır!

 

Öğretmenlerin ek derslerinin kesilmesi ile ilgili ortaya çıkan haksızlıkların temelinde bakanlığın ek dersleri haftanın günlerine gerçek haliyle yansıtmaması yatmaktadır. Sevk başta olmak üzere çeşitli nedenlerle okula gelmeyen bir öğretmenin üzerindeki toplam ek dersi üzerinden kesintiye gidilmesi doğru değildir. Önümüzdeki günlerde ek ders yönetmeliğinde bir değişikliğe gidecek olan Milli Eğitim Bakanlığı’na adil ve gerçekçi çözüm önerimizi resmi yolla iletmiş bulunmaktayız. Daha fazla kargaşa ve hukuki soruna yol açmadan bu sorunun çözülebilmesi adına talebimizin takipçisi olacağız. Talebimiz aşağıdadır.

Anadolu Eğitim Sendikası

Hukuk Sekreterliği

 

 

Tarih:28/06/2012

Sayı: 250-12/1394

Konu: Ek derslerin haftanın çalışma günlerine dağıtılması

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR ( 2006/11350 Sayılı BKK. 16.12.2006/26378 sayılı RG.) ‘ın Dağıtım’ başlıklı 23. Maddesinde “ (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki(2) ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir. Bu cümle içerisinde geçen “10, 14 ve 21 inci maddelerindeki“ ifadesi, 23/1/2009 tarihli ve 27119 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan B.K.K.'nın 2'nci maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.

Öğretmenlerin 6. Maddede yazılı ek derslerinin haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılmaması büyük bir haksızlığa yol açmaktadır. Öğretmenler çeşitli nedenlerle bir gün okula gelmediğinde o gün üzerinde olan tüm dersler kesinti kapsamına girmektedir.

Bu uygulamanın haksız olduğu açıktır. Eski uygulamada 6. Maddede yazılı ek dersler de haftanın günlerine eşit dağıtılmakta ve öğretmenlerin gelemediği günlerde sadece o güne denk gelen ek ders ücreti sayısı kadar kesinti yapılmaktaydı.

EK derse ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 23. Maddesinde aynı konumdaki kişiler arasında ayrım yapılarak, 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki ek derslerin dağıtılması, ancak 6. Maddedeki ek derslerin dağıtılmaması eşit işlem ilkesine de aykırıdır. Ek derslerin niteliği aynı olup aynı görevi yerine getiremeyen kişiler arasında ayrım yapmak hukuka aykırıdır.

Buna göre EK derse ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 23. Maddesinde değişiklik yapılarak 6. Madde kapsamındaki ek derslerin de -10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki ek ders ücretleri gibi – haftanın çalışma günlerine eşit dağıtılmasına imkan tanınmasını saygıyla arz ve talep ederiz.

 

 

 

Anadolu Eğitim Sendikası

Genel Başkanı

Cansel GÜVEN

Keyword : Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! haberi , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! oku , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! konusu , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! hakkında , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! manşeti , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! perde arkası , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! olayı , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır! son dakika , Ek Dersler Günlere Dağıtılmalıdır!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com