29.06.2012 - 03:17
Okunma (1111)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır

Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır

 

Öğretmen ve idarecilerin ek dersleri ivedi olarak yeniden düzenlenmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığında en son Nimet BAŞ döneminde hazırlanan ek ders taslağı Maliye Bakanlığında kaybodu. Bir daha da gören duyan olmadı.. MEB’in acil olarak ek ders yönetmeliğini yeniden düzenlemesi ve özelliklede ikili eğitim yapacak idarecilerin ek derslerinde hatrı sayılır bir artışa gitmesi gerekmektedir. Yine bunun yanında idareciler arasında eşit dağıtılmayan ek derslerin , tüm müdürlere ve yardımcılara kurum farkı gözeltilmeksizin aynı oranda verilmesi gerekir.

 

250 Öğrencisi olan bir Anadolu Lisesi Müdürü seçme öğrencilere eğitim verirken 30 saat ek ders almakta, 250 kişilik bir okula müdürlük eden ilköğretim okulu müdürü ise sabah 7 akşam 7 çalışmasına rağmen 20 saat ek ders almaktadır.

 

Adalet bunun neresindedir ?

 

Bu uygulama insafsızlık ve haksızlıktır.

 

Okullarımızın yüzde 70 ine yakınının ilköğretim okulları olduğu ve bütün ülkenin yükünü neredeyse bu kurumların idarecilerinin çektiği bir ortamda en az ek ders ilköğretim idarecilerine verilmektedir.

 

Öğretmenlerimizin sevk aldığı gün 7 saat ek dersi kesilmektedir. Bu durum haksızlık yaratmaktadır. Ayrıca ayakta tedaviye ayda 4 gün ödenen ek derslerde haksız ve yersiz bir uygulamaydı. MEB’in acil olarak öğretmenlerin ek dersleri konusunda aşağıda ki düzenlemeyi yapması gerekmektedir.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR ( 2006/11350 Sayılı BKK. 16.12.2006/26378 sayılı RG.) ‘ın Dağıtım’ başlıklı 23. Maddesinde “ (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki(2) ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir. Bu cümle içerisinde geçen “10, 14 ve 21 inci maddelerindeki“ ifadesi, 23/1/2009 tarihli ve 27119 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan B.K.K.'nın 2'nci maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.

Öğretmenlerin 6. Maddede yazılı ek derslerinin haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılmaması büyük bir haksızlığa yol açmaktadır. Öğretmenler çeşitli nedenlerle bir gün okula gelmediğinde o gün üzerinde olan tüm dersler kesinti kapsamına girmektedir.

Bu uygulamanın haksız olduğu açıktır. Eski uygulamada 6. Maddede yazılı ek dersler de haftanın günlerine eşit dağıtılmakta ve öğretmenlerin gelemediği günlerde sadece o güne denk gelen ek ders ücreti sayısı kadar kesinti yapılmaktaydı.

EK derse ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 23. Maddesinde aynı konumdaki kişiler arasında ayrım yapılarak, 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesininikinci fıkrasındaki ek derslerin dağıtılması, ancak 6. Maddedeki ek derslerin dağıtılmaması eşit işlem ilkesine de aykırıdır. Ek derslerin niteliği aynı olup aynı görevi yerine getiremeyen kişiler arasında ayrım yapmak hukuka aykırıdır.

Buna göre EK derse ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 23. Maddesinde değişiklik yapılarak 6. Madde kapsamındaki ek derslerin de -10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındakiek ders ücretleri gibi – haftanın çalışma günlerine eşit dağıtılmasına imkan tanınmasını öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve Bakanlığı rahatlatacaktır.

MEB’in acil olarak öğretmenlerimizin ek dersleri konusunda yeni bir düzenlemeyi yapması ve ek derslerin haftanın eşit günlerine paylaştırılması , öğretmenlerin sevk aldığı günlerde üzerindeki ek derslerinin kesilmesi uygulamasını yeniden başlatması gerekmektedir.

Keyword : Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır haberi , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır oku , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır konusu , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır hakkında , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır manşeti , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır perde arkası , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır olayı , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır son dakika , Ek Ders Düzenlemesi Acil Yapılmalıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com