28.06.2012 - 05:53
Okunma (1221)
Yorum (0)
Paylaş

Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası

Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası

 

4+4+4 sistemi gereği tüm illerde iki binadan oluşan bazı okulların ortaokul ve ilkokul şeklinde ikiye ayrılmasının ardından yeni okullara yönetici atama ihtiyacı doğmuş ve buna bağlı olarak da bu okullara ne yazık ki geçici görevlendirme, kurucu müdür gibi atama furyası başlamış durumdadır. Hem de sınav sonuçlarına göre kadrolu yönetici atama imkanı varken…

 

 

 

 

Yeni sistemle birlikte özellikle ortaokullarda branş öğretmeni ve yönetici açığının oluşacağı, sınıf öğretmeni kökenli idareci oranı mevcut okul sayısından çok daha fazla olduğu için bunlarda da doğal olarak norm fazlası oluşacağı kolayca tahmin edilen bir durumdur. Nitekim her nekadar şimdilik toz duman içinde henüz yöneticilere sıra gelmediği için mevcut yöneticilere dokunmama politikası ekseninde vaziyeti geçiştirmeye çalışsa da bakanlık eninde sonunda aklıselimin gereği olarak branş kökenli yöneticileri orta okullara; sınıf öğretmeni kökenli yöneticileri de ilkokullara atamaya mecbur kalacaktır. Zira bu durum zaten mevcut yönetmelikte de bu şekilde düzenlenmiş durumdadır ve esasen yasal olarak da öyle olmak zorundadır. Nitekim, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin, “Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar” başlıklı 7. maddesinin ç fıkrasında “Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak” şartı yer almaktadır. Bu hükme göre branş öğretmenlerinin ilkokula yönetici olarak atanması mümkün olmadığı gibi, sınıf öğretmenlerinin de tıpkı liselere yönetici olarak atanamadıkları gibi ortaokullara da atanmaları mümkün değildir. Hal böyleyken toz duman içindeki değişim sürecinden faydalanarak sırf vaziyeti idare etmek adına yasal düzenlemeleri hiç dikkate almayarak her gün yeni bir şeyler söyleyip gelişigüzel uygulamalarda bulunmak hukuk devletinde asla kabul edilebilir bir durum değildir ve eninde sonunda yanlış hesap bağdattan dönecektir.

Bu yanlış yetmezmiş gibi yine yukarıda adı geçen yönetici atama yönetmeliğinin “Atama ve yer değiştirme dönemleri” başlıklı 23.maddesinin a fıkrasında sınavlı atamalarla ilgili “…atamalar Valiliklerce gerekli görüldüğü hallerde kadro imkanları ve ihtiyaç çerçevesinde ocak ve şubat ayları dışında da gerçekleştirilir.” Şeklindeki açık hükme rağmen bu imkanı kullanmak yerine yine eski hastalıklar nüksetmiş olmalı ki gizli saklı ahbap çavuş ilişkileriyle geçici görevlendirme ya da kurucu müdür atama çalışmaları hummalı bir şekilde ülke genelinde ne yazık ki başlamış durumdadır.

Bu konunun geçmişini ve geçirdiği acı tecrübeleri dikkate almayan ya da unutanlara hatırlatmak isteriz ki birkaç yıl önce ahbap çavuş ilişkileriyle karpuz seçer gibi seçilerek bir gecede atanmış olan ve hafızalarda “ Gecekondu yöneticileri” olarak yer etmiş olan yöneticiler çok set bir yargı tokadıyla koltuklarını terk ederek mesai arkadaşlarıyla bile vedalaşmadan ve arkalarına bakmadan geldikleri gibi gitme zilletini ve de utancını yaşamışlardır.

Bu acı tecrübe henüz hafızalarda tazeliğini korurken, yukarıda belirtildiği üzere İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin, Bakanlıktan emir ve izin almaya bile ihtiyaç duymadan yönetmelik kendilerine sınavlı atama yetkisi vermişken ve nihayet yüzlerce sınavı kazanmış aday atanmayı beklerken hala geçici görevlendirmede ısrar etmek, eğer amansız bir torpil hastalığının nüksetmesi değilse burnunun ucunu göremeyen bir cehaletin tescilidir.

Biz yine de sorumluluk anlayışımızın gereği olarak ve de yönetici atama sürecini tüm ayrıntılarıyla yaşamış ve bu konuda etkin rol almış bir site olarak yetkilileri bu konuda uyarıyoruz ve aklıselime, hakka, hukuka, adalete ve en önemlisi yürürlükteki yasal düzenlemelere uymaya davet ediyoruz.

Özetle geçici görevlendirme ve kurucu müdür gibi buram buram torpil kokan bu sevdadan vazgeçerek yönetmeliği devreye sokmalarını ve boş olan yeni okullara sınavlı atamaları okullar açılmadan yapmalarını öneriyoruz. 28.06.2012

memurlar.biz/ÖZEL

 

Keyword : Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası haberi , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası oku , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası konusu , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası hakkında , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası manşeti , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası perde arkası , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası olayı , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası son dakika , Yönetici Atamada Geçici Görevlendirme Furyası

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com