28.06.2012 - 04:41
Okunma (1127)
Yorum (0)
Paylaş

Piyasalar Not Artışına Odaklandı

Piyasalar Not Artışına Odaklandı

 

Suriye sorununun diplomatik yollarla çözüleceği beklentisi ve Fitch’in Türkiye’nin notunu artırabileceği söylentisi dün piyasaları rahatlattı

 

 

 

 

Emtia fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu azaltacağı, Suriye ile artan tansiyonun diplomatik yollarla çözüleceği beklentileri ve Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu artırabileceği söylentisi dün piyasaları rahatlattı. Yabancı girişlerinin artmasıyla dolar/TL gün içinde 1.81 seviyesinin altına indi. Gösterge faiz işlem bazında yüzde 8.63’e kadar gerileyerek Ekim 2011’den beri yeni en düşük seviyeyi test etti. İMKB endeksi ise bankacılık hisseleri öncülüğünde yüzde 1.7 primle 61.184 puana yükseldi.

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Reuters’ın not artırımı söylentisini sorması üzerine, konu hakkında yorum yapmayacağını belirtti. Fitch’in Türkiye için verdiği not, yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altı olan BB+’da bulunuyor. Not görünümü ise durağan.

 

Moody’s artırmıştı...

 

Bu arada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 20 Haziran’da Türkiye’nin devlet tahvili notunu ”BA 2”dan ”BA 1”e yükseltmiş, görünümü ise pozitif olarak teyit etmişti. S&P’nin Türkiye notu BB seviyesinde bulunurken görünüm durağan.

 

Piyasalardaki hareketliliği değerlendiren bir bankanın bono masası müdürü şunları söyledi: “Piyasada Fitch’in bir not artışına gidebileceğine ilişkin söylentiler var. Bu piyasaya destek oldu. Bunun dışında dış piyasalarda olumsuz bir haber yok. Suriye sorunu son dakika gelişmesi olmazsa diplomatik yollarla çözülmeye çalışılacak. Sıcak çatışma beklenmiyor. Merkez Bankası’nın da eli gittikçe rahatlıyor. Enflasyon düşüşe geçti ve düşen emtia fiyatları da önümüzdeki dönemde hem cari açığı hem de enflasyonu destekleyecek. Yani faizler açısından verim eğrisi genelinde yükseliş için bir neden yok diyebiliriz.”

 

İMKB’ye banka ve petrol desteğİ

 

Moody’s’in Türkiye’nin notunu artırmasıyla geçtiğimiz hafta başlayan olumlu havanın yanı sıra petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açığı olumlu etkileyeceği beklentisiyle yurtdışından pozitif ayrışan İMKB endeksi, faizdeki düşüş ve bankacılık hisselerindeki yükselişle 61.184 puna çıktı. İşlem hacmi ise 2.7 milyar lira ile son bir ayın rekorunu kırdı. BDDK Başkanı’nın Basel II uygulamalarına yönelik açıklamaları bankacılık endeksinin yüzde 2.6 prim yapmasını sağladı.

 

Öte yandan, Brent ham petrolünün varil fiyatı, Avrupalı liderlerin bu haftaki zirvede borç krizini çözemeyeceklerine ilişkin endişelerin artmasıyla dün 93 doların altına geriledi.

 

Tekstil Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Timuçin Alp, Türk hisse senetlerinde Moody’s’in not artırımı sonrası başlayan olumlu havanın sürdüğünü belirterek, “Petrol fiyatlarında her 10 dolarlık artış, cari açığı 4.5 milyar dolar artırıyor. Faiz tarafı da aşağıda. Yükseliş trendindeki İMKB’de alımlar, 60 bin seviyesinin üzerinde hızlandı.”

 

 

 

www.borsagundem.com

Keyword : Piyasalar Not Artışına Odaklandı haberi , Piyasalar Not Artışına Odaklandı oku , Piyasalar Not Artışına Odaklandı konusu , Piyasalar Not Artışına Odaklandı hakkında , Piyasalar Not Artışına Odaklandı manşeti , Piyasalar Not Artışına Odaklandı perde arkası , Piyasalar Not Artışına Odaklandı olayı , Piyasalar Not Artışına Odaklandı son dakika , Piyasalar Not Artışına Odaklandı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com