27.06.2012 - 20:02
Okunma (1314)
Yorum (0)
Paylaş

Okula Kayıt Yaşı Kaç ?

Okula Kayıt Yaşı Kaç ?

 

Eskiden bu sorunun cevabı çok basitti. O yılın 31 Aralık tarihine kadar 72 ayını tamamlayanların kayıtları yapılıyordu. Eğer veli istemezse bir dilekçe ile çocuğunun kaydını bir yıl erteleyebiliyordu. Şimdi ise 31 Aralık tarihi baz alınmaktan çıktı, artık yeni tarih 30 Eylül. Yalnız iş bununla bitmiyor. Çok ince ayrıntılar var. Peki bu ayrıntılar nelerdir?

OKULA KAYIT YAŞI?

Eskiden bu sorunun cevabı çok basitti. O yılın 31 Aralık tarihine kadar 72 ayını tamamlayanların kayıtları yapılıyordu. Eğer veli istemezse bir dilekçe ile çocuğunun kaydını bir yıl erteleyebiliyordu.

Şimdi ise 31 Aralık tarihi baz alınmaktan çıktı, artık yeni tarih 30 Eylül. Yalnız iş bununla bitmiyor. Çok ince ayrıntılar var. Peki bu ayrıntılar nelerdir?

E- okuldan adrese dayalı nüfus sistemiyle gelen öğrenciler sadece 66 aylık ve üzeri olan çocuklar olacaklar. 60 ile 66 aylık arası olan çocuklar ise sistemden otomatik gelmeyecek sadece veli dilekçe ile müracaat ederse onların kayıtları da okul idaresince yapılacak. Bu şekilde olup da benim çocuğumu okula alın diyen kaç kişi çıkar bilmiyorum!

Bu durumda 66 ay ile 72 ay arasındaki çocukların velileri dilekçe verseler bile kayıtları ertelenmeyecek. Ancak ve ancak uzman raporu ile kayıtları bir yıl ertelenebilir. Peki bu uzmankimdir? Bu soruyu şu anda kimse bilmiyor. Sayın Bakanın açıklamalarından çıkarttıklarımıza göre ya pedagog olacak ya da gelişim uzmanı.

Kaldı bir tek geçen yıl veli dilekçesiyle kaydı ertelenen çocuklar. Bunların kaçacak hiçbir yerleri yok ya kaydolacaklar ya kaydolacaklar. Çünkü yasaya göre üst sınır 72 ay olarak belirlenmiş, dilekçe hakkı sadece 66-72 ay arasına tanınmıştır. O da ancak uzman raporu ile geçerli olacak şekilde…

Akıllarda daha kalıcı olması için bir de bu durumu tablo halinde inceleyelim.

 

 

Yaş (30 Eylül itibariyle)

 

E-okul durumu

Dilekçe ile kayıt yapma

Dilekçe ile kayıt erteleme

 

60-66 aylık Otomatik kayıt olmayacak Ancak velinin yazılı isteği üzerine kaydı okul idaresince yapılacak Zaten e-okul sistemine otomatik kayıt ile gelmediği için problem yok

 

66-72 aylık e-okul sistemine otomatik kayıt ile gelecek

 

Otomatik kayıt Dilekçe ile kaydın ertelenebilmesi için ancak uzman raporu gerekiyor.

 

72 ve üzeri Üst sınırı aşmış olacak, e-okul sistemine otomatik kayıt ile gelecek.

Otomatik kayıt Üst sınırı aşmış olduğu için kayıt erteleme hakkı yok

 

Son durum itibariyle herhangi bir açıklama veya değişiklik olmazsa okullarda kayıt ve kayıt yaşı bu şekilde olacaktır. Tabi ki bununla ilgili net açıklamaları sabırsızlıkla bekliyoruz…

Saygı ve sevgiyle…

Turgay AYDIN/Öğretmen/Eğitim Yöneticisi

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

 

Keyword : Okula Kayıt Yaşı Kaç ? haberi , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? oku , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? konusu , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? hakkında , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? manşeti , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? perde arkası , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? olayı , Okula Kayıt Yaşı Kaç ? son dakika , Okula Kayıt Yaşı Kaç ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com