27.06.2012 - 02:40
Okunma (1033)
Yorum (0)
Paylaş

Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde

Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde

 

MEB'in, lehinde verilen bir karara karşı hızlı bir şekilde atağa geçmesi, MEB'in mahkeme kararlarına karşı ikileminin göstergesidir. Öğretmenin cebinden elinizi çekin, ayakta tedavi nedeniyle aldığı 2 kuruşu geri talep etmek devletimizin kasasını doldurmaz. MEB, öğretmenin cebindeki paraya odaklanmış şekilde hareket etmemelidir.

 

 

 

MEB, ayakta tedavi nedeniyle ders ve ek ders görevi hususunda Danıştay ikinci dairesinin, davanın reddine yönelik kararı gereği, konuya ilişkin il valiliklerine yazı göndermiştir. Yazıda, geriye dönük ayakta tedavi nedeniyle ders ve ek ders görevini yerine getirmeyen öğretmenlere, bu görevleri karşılığı gerçekleştirilen ödemelerin, geriye dönük hangi tarihten başlanarak ilgililerden talep edileceği hususunda Maliye Bakanlığı’ndan görüş istendiği de ifade edilmiştir. Öncelikle; konuya ilişkin TES’ten yapılan açıklama doğrultusunda, hukuki sürecin devam ettiğini belirtmek isterim. Hukuki süreç nihayete ermeden, MEB tarafından atılan bu adımın pek de makul bir adım olduğunu düşünmüyorum. Gerçekleştirilen söz konusu ödemelerin, geriye dönük ilgililerden talep edilecek olmasının hem okul yöneticilerini hem de ilgilileri müşkül etmekten başka bir anlam taşımadığı açıktır. Öğretmenlerin cebindeki paraya göz dikip, buna yönelik atılan adımların ülkeyi kalkındıracağını, zenginleştireceğini düşünenler yanılgı içindedirler.

 

MEB’in mahkeme kararını uygulamaya yönelik bu hareketini, keşke söz konusu hukuki süreçte ara karara yönelik verilmiş Danıştay idari dava kurulu temyiz kararı noktasında da görebilseydik. Halbuki, MEB dava konusu işlemin ara kararına yönelik verilmiş Danıştay idari dava kurulu temyiz kararını bile bazı noktalarda yok saymış ve görmez gelmiştir. Hatta; ara karara yönelik verilmiş temyiz mahkeme kararını savsaklamış, sürüncemede bırakmış ve eğip bükerek uygulamaya çalışmıştır. MEB, aleyhinde verilen temyiz kararını uygularken kılı kırk yarmıştır. Bu doğrultuda, MEB ayakta tedavi nedeniyle ders ve ek ders göreviyle ilgili , DPB yazısına atıf yaparak ayakta tedavi ve artı yol süresi sonunda öğretmenin ders görevini ifa etmek için okulunda bulunmaması durumunda, ek ders görevini yapmamış sayılması yönünde işlem gerçekleştirilmesini, okul yöneticilerinden istemiştir. Okullar bu yönlü bir talimatı uygularken sıkıntılar yaşamıştır. Öğretmenler mağdur edilmiştir. Eğitim İş ise, bazı yöneticilerin keyfi davranarak ayakta tedavi beyan belgesinde gösterilmemesine rağmen söz konusu belgede saat belirtilmeli görüşleri üzerine, bu yönlü hareket eden yöneticiler hakkında , konuya ilişkin talebi üzerine ibraz edilen MEB'in görüş yazısına da dayanarak savcılıklara suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyuyla paylaşmıştır.

 

MEB’in, lehinde verilen bir karara karşı hızlı bir şekilde atağa geçmesi, MEB’in mahkeme kararlarına karşı ikileminin göstergesidir. Öğretmenin cebinden elinizi çekin, ayakta tedavi nedeniyle aldığı 2 kuruşu geri talep etmek devletimizin kasasını doldurmaz. MEB, öğretmenin cebindeki paraya odaklanmış şekilde tavır takınmamalıdır. İlgili hukuki sürecin gelinen bu noktasında ise, ayakta tedavi nedeniyle yapılamayan ders ve ek ders görevi karşılığında gerçekleştirilen ödemelerin geriye dönük talep edilme sürecini yaşamaktayız.

 

Hukuki sürecin devam ettiğini tekrardan belirtmek isterim, ayakta tedavi nedeniyle yaplmayan ders ve ek ders görevine karşılık gerçekleştirilen ödemelerin, geriye dönük talep edilmesi durumunda öğretmenlerin bu yönde herhangi bir ödeme yapmamasını salık ediyorum. İlgililer, ödemeyi yapmama meramlarını hukuki sürecin devam ettiği yönünde gerekçe belirterek, geriye dönük ödeme talebinde bulunan ilgili idarelere, dilekçe ile bildirilmelidir.

 

HUKUKİ SÜREÇTE, LEHTE VEYAHUT ALEYHTE KARAR DURUMU GÖZETİLMEDEN, MEB TARAFINDAN MAHKEME KARARLARININ GEREĞİ KILI KIRK YARMADAN, SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMADAN, MAĞDURİYETLER GİDERİLEREK YAPILMALIDIR.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde haberi , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde oku , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde konusu , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde hakkında , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde manşeti , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde perde arkası , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde olayı , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde son dakika , Devletin Gözü Öğretmenin Cebinde

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com