27.06.2012 - 02:40
Okunma (1317)
Yorum (0)
Paylaş

Meb'de Denetim Kalkıyor mu?

Meb'de Denetim Kalkıyor mu?

 

Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı teftiş sistemini yeniden yapılandırmak için harekete geçmiştir.

 

 

 

 

Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı teftiş sistemini yeniden yapılandırmak için harekete geçmiştir. 652 sayılı KHK ile MEB birimlerinde yapılan yapısal değişikliklere, teftiş sisteminin yeniden yapılanması ile ilgili yeni bir halkanın ekleneceği duyumları alınmaktadır. Edinilen bilgilere göre, Teftiş sistemindeki verimsizliği ortadan kaldırmak, daha anlamlı bir teftiş sistemine geçiş yapabilmek ve modern bir teftiş sistemine kavuşmak için bakanlık düzeyinde komisyon çalışması yapılmaktadır. Buna göre; MEB Denetçileri ve İl Eğitim Denetmenleri (Eğitim Müfettişleri) birleştirilerek denetim sistemi bölgeler düzeyinde yeniden yapılandırılacaktır. MEB Merkez Teşkilatının denetimi ise İç Denetim Birimi başkanlığı Denetçilerince yerine getirilecektir. Eğitim Müfettişlerinden, eğitim yöneticilerinin yetiştirilmesi ile ilgili Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde, Araştırma ve Geliştirme çalışmalarında, İnceleme-Soruşturma ile kurum denetimi alanlarında faydalanılacaktır. Ders denetimlerinin ise kurum müdürlüğünce yerine getirileceği, öğretmen veya kurum müdürlerinden istek gelmesi halinde Eğitim Müfettişlerinin ders denetiminde/rehberliğinde bulunacağı bir model üzerinde durulmaktadır. Aynı zamanda Eğitim Müfettiş sayılarının azaltılması, yeni atamalarda Eğitim Yönetimi ve Teftişi alanında yüksek lisans/doktora mezuniyeti şartı aranması (veya atandıktan sonra 3 yıl içinde master/doktora yapmalarının sağlanması) gibi hususlar üzerinde de çalışma yapıldığı duyumu alınmaktadır.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Meb'de Denetim Kalkıyor mu? haberi , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? oku , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? konusu , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? hakkında , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? manşeti , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? perde arkası , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? olayı , Meb'de Denetim Kalkıyor mu? son dakika , Meb'de Denetim Kalkıyor mu?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com