27.06.2012 - 02:33
Okunma (1084)
Yorum (0)
Paylaş

Tatilde Sesinizden Olmayın!

Tatilde Sesinizden Olmayın!

Tatile giderken pek çok uzman cildimizi korumamızın önemini vurgulayarak mutlaka güneşin zararlı etkilerine karşı önlem almamız gerektiğini söyler.

Bu uyarıya mutlaka dikkat etmemiz gerekir, ancak cildimizin yanı sıra korumamız gereken bir diğer unsur daha var; o da sesimiz. Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi Odyoloji, Ses ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı İrem Konakçı, tükettiğimiz yiyecek-içecekler, aşırı ya da hatalı ses kullanımı, gürültülü ortamlarda konuşma gibi daha birçok kişisel ya da çevresel durumlardan dolayı sesin zarar görebildiğini söyledi. Konakçı şu önerilerde bulundu:

 

Günde 2-3 litre su içmelisiniz. Nem ses telleri için çok önemlidir. Sigara kullanmayın, sigara dumanı olan ortamlardan uzak durun. Reflü, ses kısıklıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Tatil sürecinde beslenmenize dikkat edin. Düzenli uyuyun. Mentollü nefes açıcılar, şekerler ve pastiller kullanmayın. Bu ürünler ses tellerinizin kurumasına yol açabilir. Boğaz temizleme alışkanlığınızı bırakmaya çalışın. Klimaların kurutucu etkisine dikkat edin. Bağırma, çığlık atma, fısıldayarak konuşma gibi sesinizi zorlayacak davranışlardan kaçının. Gürültülü ortamlarda konuşmaktan kaçının. Telefonda uzun süre konuşmaktan kaçının; konuşurken baş boyun pozisyonunuza özen gösterin.

Keyword : Tatilde Sesinizden Olmayın! haberi , Tatilde Sesinizden Olmayın! oku , Tatilde Sesinizden Olmayın! konusu , Tatilde Sesinizden Olmayın! hakkında , Tatilde Sesinizden Olmayın! manşeti , Tatilde Sesinizden Olmayın! perde arkası , Tatilde Sesinizden Olmayın! olayı , Tatilde Sesinizden Olmayın! son dakika , Tatilde Sesinizden Olmayın!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com