
Türkiye'ye Büyük Destek
Türkiye'ye Büyük Destek
İspanya,İngiltere ve İtaya'dan savaş uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye'ye destek geldi.
İspanya Dışişleri Bakanlığı, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili, "Bu kabul edilmez bir kazadır ve Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne yardımcı olmamaktadır" açıklamasını yaptı.
Bakanlığın yazılı açıklamasında, İspanyol Hükümeti'nin, Türk askeri uçağının, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülmesinden dolayı çok büyük endişe duyduğu ifade edildi.
Gerek Türkiye gerekse kaybolan Türk pilotların aileleri ve arkadaşlarıyla dayanışma içinde olunduğu belirtilen açıklamada, "Kabul edilemez kazanın ne Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne ne bölgedeki istikrara ne de uluslararası güvenliğe yardımcı olduğu" kaydedildi.
Açıklamada, "İspanyol hükümeti, Suriye'nin bu tolerans gösterilemez tavrının sonuçlarını üstlenmesi için uluslararası toplumun sunduğu tüm hukuki yolların işlemesine çalışacaktır" ifadesi kullanıldı.
Suriye rejimin uyguladığı şiddetin sona ermesi ve bu ülkede siyasi bir geçişin sağlanması için AB'deki diğer ülkelerle çalışmalara devam edileceği belirtilen açıklamada, "BM özel temsilcisi Kofi Annan'ın sunduğu plan çerçevesinde, tüm taraflara Suriye'de şiddetin sona ermesi ve yapıcı bir tavır takınmaları" çağrısında bulunuldu.
İNGİLTERE, AMERİKA VE İTALYA’DAN DA DESTEK GELMİŞTİ
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Türk askeri uçağının düşürülmesini kınayarak, olaydan "ciddi biçimde" kaygı duyduklarını bildirmişti.
Hague yaptığı açıklamada, "Bu ölçüsüz eylemin, Suriye rejiminin ne kadar ileri gittiğini gösterdiğini" belirterek, "Suriye'nin bu davranışından sorumlu tutulacağını ve ülkesinin BM Güvenlik Konseyi'nde güçlü bir eyleme destek vermeye hazır olduğunu" kaydetti.
İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi de, Türk askeri uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bu, Esed rejiminin bir başka çok ciddi ve kabul edilemez eylemi" dedi.
Terzi, açıklamasında, silahsız Türk uçağının Suriye'nin hava savunma sistemleri tarafından düşürülmesini sert bir şekilde kınadı.
Giulio Terzi, Türkiye'nin, NATO'nun 4. maddesi uyarınca pakt üyelerinin toplanması talebiyle konusunda ise İtalya'nın salı günkü toplantıda aktif biçimde rol alacağını ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili, "ABD, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır" dedi.
Keyword : Türkiye'ye Büyük Destek haberi , Türkiye'ye Büyük Destek oku , Türkiye'ye Büyük Destek konusu , Türkiye'ye Büyük Destek hakkında , Türkiye'ye Büyük Destek manşeti , Türkiye'ye Büyük Destek perde arkası , Türkiye'ye Büyük Destek olayı , Türkiye'ye Büyük Destek son dakika , Türkiye'ye Büyük Destek
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..