19.06.2012 - 03:26
Okunma (1819)
Yorum (0)
Paylaş

DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor

DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor

DES Merkezinin sitemize gönderdiği açıklama; Öğretmene Taban Ücret Uygulaması Başlatılsın

 

 

 

 

Dershanelerde ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşlarına ‘taban ücret’ uygulaması getirerek maaşları yükseltmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) projesinin daha fazla geciktirilmeden biran önce hayata geçirilmesini istediklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Dershanelerde ve özel eğitim kurumlarında yaklaşık 120 bin öğretmenimiz görev yapıyor. Özellikle dershanelerde öğretmenlerimiz sigortasız, güvencesiz, zor ve sıkıntılı şartlarda ve asgari ücretle çalıştırılıyor. Özel sektörde öğretmen maaşları arasında büyük uçurumlar var. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öğretmen maaşlarına ‘taban’ getirmesi projesini destekliyor ve çok olumlu buluyoruz” dedi.

 

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İHLAL EDİLİYOR

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullarla ilgili yasal mevzuatına göre özel okul öğretmenlerine devlet okullarındaki öğretmenlerden düşük ücret verilemeyeceğini söyleyen Gürkan Avcı, “Fakat birçok öğretmenimiz özel okullarda, özel eğitim kurumlarında ve dershanelerde asgari ücretle çalıştırılıyor. Başbakan Recep Tayyib Erdoğan'ı 'özel okullara teşvik' paketinde öğretmen arkadaşlarımızın ücretleri ve sendika hakkı konusunda da düzenleme yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

DERSHANE ÖĞRETMENLERİNE DE SENDİKA HAKKI VERİLMELİDİR

 

Sayıları 400 binlere ulaşan atanamayan öğretmenlerin zorunlu tercihi haline gelen dershane ve özel eğitim kurumlarının kahir ekseriyetinin öğretmenlerin emeklerini sömürdüğünü söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Tecrübesizlik bahanesiyle yıllarca asgari ücretle ‘stajyerlik’ yapmaya mecbur bırakılan genç öğretmenler, haftanın her günü 12-14 saat dershanelerde derse girmekte, boş zamanlarında ise soğuk, dar ve karanlık etüt odalarında öğrencilerle test çözmektedir. Hastalanma ve rapor alma hakkı dahi olmayan öğretmenlerin tatil yapma hakkı da olmadığı gibi çoğu sigortasız olarak çalışmaktadır. Çoğunun iş güvencesi dahi bulunmamaktadır, her an sözleşmesi fesh edilebilir. Sendikası yoktur. 11 ay çalışır fakat 10 ay maaş alır. Testlere, sınavlara, dergilere, hatta bazen gazetelere soru da hazırlattırılan dershane ve özel eğitim kurumları öğretmenlerinin sömürülmesine DES olarak müsaade etmeyeceğiz. Eğitim ordusunda üvey evlat muamelesi görülmeye devam edilen dershane ve özel eğitim kurumu öğretmenlerinin başta ücret hususundaki mağduriyetleri olmak üzere, mesleki ve demokratik sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Dershane ve özel eğitim kurumu öğretmenlerine de sendika hakkı verilmelidir” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİN EMEK VE HAYALLERİ SÖMÜRÜLÜYOR

 

Fatih projesi ve içi doldurulmuş 4+4+4 modeli yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından yapılacak birtakım reformlarla öğretmen sömürüsünün ve dershane çarpıklığının sona erebileceğini söyleyen Gürkan Avcı, “Eğitim sisteminde cesur ve nitelikli reformlar yapan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’in dershane ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerimizin sorunlarına da el atmasını bekliyoruz. Mevcut uygulama dâhilindeki dershane anlayışının, öğrencilere, eğitime ve dershanecilik sektörüne ciddi zararlar verdiğini, devleti vergi kaybına uğrattığını özellikle belirtmek istiyoruz. Sınav tür ve sayılarının artması başta olmak üzere, çarpık dershane açma yönetmeliği ve fahiş vergiler yüzünden kaçak dershane ve büroların hızla yayılmaya başlamıştır. Öğrencileri kelimenin tam anlamıyla test makinesi haline getiren SBS, YGS, LYS, KPSS gibi sınavlar ve dershaneler, eğitim sisteminin ana omurgası haline geldi. . İlköğretimden ortaöğretime, ortaöğretimden üniversiteye geçiş sınavlarında sürekli değişlikler yapılarak, öğrencilerin psikolojisi bozuldu. Biz DES olarak dershanelere karşı değiliz fakat ülkemizde dershanelerin okulların önüne geçmesinden rahatsızız” diyerek sözlerine son verdi.

Keyword : DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor haberi , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor oku , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor konusu , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor hakkında , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor manşeti , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor perde arkası , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor olayı , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor son dakika , DES; Dershane Öğretmenleri Sömürülüyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com