19.06.2012 - 03:25
Okunma (1741)
Yorum (0)
Paylaş

DİNÇER Sözünde Duracak mı ?

DİNÇER Sözünde Duracak mı ?

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in 15 Haziran itibariyle bütün görevlendirmeleri sonlandıracağım açıklamasının ardından gözler görevlendirme iptallerine çevrildi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in 15 Haziran itibariyle geçici görevlendirmeleri sonlandıracağız açıklamalarının ardından MEB Merkez Teşkilatı ve taşrada geçici görevlendirme ile çalışan öğretmenlerin durumu hala netlik kazanmadı.

 

Bakan Bey’in görevlendirme iptalinde kararlı olmasına rağmen birçok genel müdürlük ve taşra teşkilatı bu iptallere şerh koymakta..

 

MEB Merkez Teşkilatında Talim Terbiye Kurulu ve Program Geliştirme gibi önemli birimlerde görev yapan öğretmenlerin görevlendirmelerinin sona erdirilmesine rağmen , Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü gibi makamlarda görevlendirme ile çalışan öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilmedi.

 

Bakanlık Merkez Teşkilatında bu konuda Genel Müdürlerin kafası karışık, görevlendirmesi sona eren öğretmenlerin müstafi duruma düşmemesi için bazı genel müdürlükler görevlendirmesi biten öğretmenleri kadrosunun bulunduğu yere gönderirken, görevlendirmesi bittiği halde bazı genel müdürlükler öğretmenleri arafta bekletmekte ve hukuka aykırı davranmaktadır.

 

Bakanlık Merkez Teşkilatında Eğitek ve Akşam Sanat okulunda hiçbir iş yapmadan kadrosu ile bekleyen yüzlerce öğretmenin durumu ise bir başka detay, bu öğretmenlerden birçoğunun sadece bankamatik memurluğu yaptığı bir dönemde, yıllardır Bakanlığın iş yükünü sırtladıkları halde görevlendirme ile çalışıp kadro alamayan öğretmenlere yol verilmesi ise bir başka ince detay…

 

Bakan Bey’in görevlendirme iptalleri konusunda en büyük sıkıntısı ise Vali ve Kaymakamların Bakanlığın emirlerine rağmen 5442 sayılı Kanunun verdiği yetki ile geçici görevlendirme yapmaları olarak daha önce kamuoyuna yansımıştı. Bu durumda bir değişiklik yok. Bakan Bey görevlendirmeleri iptal prensibi alıp bu kararı uygulasa bile illerde Valiler, İlçelerde Kaymakamlar görevlendirmeleri rahatlıkla yapmaktalar..

 

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’i güçlü yapan özelliklerin başında gelen sözünün arkasında durma olayının öğretmen görevlendirmelerini iptal konusunda da gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Sayın DİNÇER bu konuda da sözünün arkasında durur ve MEB’in kanayan yarası olan torpilli geçici görevlendirme olayını çözerse büyük takdir toplar. Buna karşın Bakanlık Merkez Teşkilatında yıllardır 29 gün 6 ay ve bir yıllık görevlendirme ile çalışan öğretmenlere gerçekten ihtiyaç varsa bu kurumlara kadro açılmalı ve kadrolu alımlar yapılmalıdır. Ancak bu kadrolu alımlarda hem iktidara sövüp hem de iktidarın torpiliyle bu makamlara getirilecek kişilerde seçimler titizlikle yapılmalıdır. Özelliklede Eğitek ve Akşam Sanat okuluna torpille geçmiş ve hiçbir iş güç yapmayan öğretmenler tespit edilip bir an önce sisteme dahil edilmelidir.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : DİNÇER Sözünde Duracak mı ? haberi , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? oku , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? konusu , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? hakkında , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? manşeti , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? perde arkası , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? olayı , DİNÇER Sözünde Duracak mı ? son dakika , DİNÇER Sözünde Duracak mı ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com