14.06.2012 - 20:46
Okunma (1591)
Yorum (0)
Paylaş

Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir

Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir

İMKB 100 endeksi geçen haftayı tepki hareketlerinin etkisinde yüzde 3.1 oranında yükselişle 57.300’den tamamladı. Yurtdışı piyasalara göre daha olumlu bir seyir izleyen İMKB’de haftanın son iki günü banka hisselerinde görülen alımlar dikkat çekti. Geçen hafta G-7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı yakından izlendi.

Toplantı sonrası Japonya Maliye Bakanı Jun Azumi’nin İspanya ve Yunanistan’ı etkileyen sorunları aşmak için birlikte çalışmak üzere anlaştıklarını söylemesi, piyasalara bir miktar olumlu yansıdı. FED Başkan Yardımcısı Janet Yellen’ın parasal genişleme olasılığına vurgu yapan açıklamaları da global borsalarda beklentilerin güçlenmesine neden oldu. Bu hafta piyasaları etkileyebilecek gelişmeler ise İspanya bankalarının sorunları, Yunanistan seçiminin tahminleri, ABD ekonomisinden gelecek sinyaller olacak. İMKB’de teknik olarak son dönemde etkisinde olduğumuz düşüş trendinin kırıldığı görülüyor.

Ayrıca üç haftalık süreçte altında kaldığımız 200 günlük basit ortalamanın üzerinde kapanış yaşanması da kısa vadeli yükselişi destekliyor. 56.500’ün üzerinde kısa vadeli yükseliş hareketi gücünü koruyacak. Bu nedenle son yükselişe eşlik etmemiş primsiz hisselerde yeni pozisyonların açılması daha uygun olur. Endekste ilk dirençler olarak 58.300 ve 58.800 seviyeler izlenebilir. Son düşüş trendinin dip-zirvesi arasına çizdiğimiz fibonacci’nin yüzde 50 düzeltme seviyesi olan 58.800’e kadar yaşanabilecek yükselişlerde ise kâr satışlarına dikkat edilmeli. Beklentimizin aksine 56.500 desteğinin üzerinde kalınmaması halinde ise yeni açılan pozisyonlar kapatılmalı ve 55.500 ve 54.600’de denge arayışları beklenmeli.

 

Para Dergisi

Keyword : Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir haberi , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir oku , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir konusu , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir hakkında , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir manşeti , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir perde arkası , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir olayı , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir son dakika , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com