
Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir
Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir
İMKB 100 endeksi geçen haftayı tepki hareketlerinin etkisinde yüzde 3.1 oranında yükselişle 57.300’den tamamladı. Yurtdışı piyasalara göre daha olumlu bir seyir izleyen İMKB’de haftanın son iki günü banka hisselerinde görülen alımlar dikkat çekti. Geçen hafta G-7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı yakından izlendi.
Toplantı sonrası Japonya Maliye Bakanı Jun Azumi’nin İspanya ve Yunanistan’ı etkileyen sorunları aşmak için birlikte çalışmak üzere anlaştıklarını söylemesi, piyasalara bir miktar olumlu yansıdı. FED Başkan Yardımcısı Janet Yellen’ın parasal genişleme olasılığına vurgu yapan açıklamaları da global borsalarda beklentilerin güçlenmesine neden oldu. Bu hafta piyasaları etkileyebilecek gelişmeler ise İspanya bankalarının sorunları, Yunanistan seçiminin tahminleri, ABD ekonomisinden gelecek sinyaller olacak. İMKB’de teknik olarak son dönemde etkisinde olduğumuz düşüş trendinin kırıldığı görülüyor.
Ayrıca üç haftalık süreçte altında kaldığımız 200 günlük basit ortalamanın üzerinde kapanış yaşanması da kısa vadeli yükselişi destekliyor. 56.500’ün üzerinde kısa vadeli yükseliş hareketi gücünü koruyacak. Bu nedenle son yükselişe eşlik etmemiş primsiz hisselerde yeni pozisyonların açılması daha uygun olur. Endekste ilk dirençler olarak 58.300 ve 58.800 seviyeler izlenebilir. Son düşüş trendinin dip-zirvesi arasına çizdiğimiz fibonacci’nin yüzde 50 düzeltme seviyesi olan 58.800’e kadar yaşanabilecek yükselişlerde ise kâr satışlarına dikkat edilmeli. Beklentimizin aksine 56.500 desteğinin üzerinde kalınmaması halinde ise yeni açılan pozisyonlar kapatılmalı ve 55.500 ve 54.600’de denge arayışları beklenmeli.
Para Dergisi
Keyword : Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir haberi , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir oku , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir konusu , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir hakkında , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir manşeti , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir perde arkası , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir olayı , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir son dakika , Alıcılardaki Güçlenme Devam Edebilir
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..