14.06.2012 - 20:13
Okunma (1552)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak

Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak

Öğretmenler 3 hafta seminere katılacak ancak 2 haftalık ek ders ücreti alacak…

 

 

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının 8 Haziran 2012 tarihinde sona ermesinin ardından öğretmenlerimiz için 3 haftalık bir seminer dönemi başlamış oldu. Seminerlerine uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim ile devam eden öğretmenlerimizin seminerleri 29 Haziran 2012 Cuma günü sona erecek. Sonuç olarak Öğretmenlerimiz bir fiil 3 hafta seminer yapmış olacak.

 

Ek Ders Yönetmeliğinin 6. Maddesinin 3. Paragrafında Öğretmenlerimizin seminer dönemlerinde alacakları ek dersler şu şekilde açıklanmıştır. “Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir. “

 

Öğretmenlerimiz 3 hafta seminer çalışması yapacak olmasına rağmen yönetmelik hükümleri gereği iki hafta ek ders ücreti alabileceklerdir. Bu durum öğretmenlerimiz açısından mağduriyet oluşturmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Yönetmelik 2006 model olup günün ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktır. Nimet BAŞ ( ÇUBUKÇU) döneminde hazırlanan ve Maliye Bakanlığına gönderilen ek ders yönetmeliği sessiz sedasız Sümen altı edilmiş ve Eğitim camiasının gündeminden düşürülmüştür.

 

2006 Model olan ve daha sonra eklenen yönetmelik ve kanun hükümleri ile yamalı bohçaya dönen ek ders yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi ve yukarıda izah olunan ve mağduriyet yaratan birçok konunun da ele alınarak öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.

 

Aslında Son Toplu Sözleşme Yasasında bu sorun masaya getirilmiş olsaydı, seminer dönemi ile ilgili ek ders düzenlemesi büyük ölçüde masadan geçerdi.

 

Sonuç olarak ; 2006 yılında hazırlanan ek ders yönetmeliği yamalı bohça halini almıştır. Aynı işi yapan idarecilere verilen ek derslerden tutunda , seminer dönemi ve daha bir çok konuda mağduriyet yaşatan ek ders yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesi gerekmektedir.

 

Mehmet Yılmaz

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak haberi , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak oku , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak konusu , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak hakkında , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak manşeti , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak perde arkası , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak olayı , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak son dakika , Öğretmenler Eksik Ek Ders Alacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com