14.06.2012 - 05:25
Okunma (1473)
Yorum (0)
Paylaş

Avrupa'ya Ne Olacak?

Avrupa'ya Ne Olacak?

 

 

 

Yatırımcıların kurtarma çabalarını yetersiz bulmasıyla Avrupalı liderler arasında gerilim tırmanıyor

 

 

 

 

 

Tahvil yatırımcılarının, Euro Bölgesi'nin kurtarma fonlarının sınırlarını zorlamaya başlayan borç krizinin çözümüne yönelik çabaları yetersiz bulmasıyla birlikte Avrupalı liderler arasındaki gerilim de tırmanıyor.

 

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble dün Yunan yat sahiplerini hedef alırken, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Avrupa Merkez Bankası üzerinden savaş ilan etti. Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter'in İtalya'nın kurtarma potasındaki "sıradaki ülke" olacağı tahminleri İtalya Başbakanı Mario Monti'yi öfkelendirirken, İspanya da Finlandiya'nın ülkeye 100 milyar euroluk kredisini nasıl kullanması gerektiğini anlatmasına sert çıktı.

 

Yunan halkının Avrupa'nın en ağır kurtarma programının şartları altında ezilirken, ülkenin euro kaderini belirleyecek olan 17 Haziran'daki seçimlerin öncesinde liderler arasındaki ayrılıklar da açılıyor. Bankaları için kurtarma kredisine başvurmasının, İspanya'nın tam bir kurtarmaya ihtiyacının olacağı spekülasyonlarını artırmasının ardından ülkenin tahvil faizleri rekor seviyelere tırmandı.

 

Spiro Sovereign Strategy'nin yönetici direktörü Nicholas Spiro, "Şu anda gördüğümüz şey, Avrupa'nın siyasi, finansal ve ekonomik yapısındaki çatlakları yansıtıyor" dedi.

 

 

www.finansgundem.com

 

Keyword : Avrupa'ya Ne Olacak? haberi , Avrupa'ya Ne Olacak? oku , Avrupa'ya Ne Olacak? konusu , Avrupa'ya Ne Olacak? hakkında , Avrupa'ya Ne Olacak? manşeti , Avrupa'ya Ne Olacak? perde arkası , Avrupa'ya Ne Olacak? olayı , Avrupa'ya Ne Olacak? son dakika , Avrupa'ya Ne Olacak?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com