14.06.2012 - 02:41
Okunma (1450)
Yorum (0)
Paylaş

Erdoğan'dan Memurlara Gönderme

Erdoğan'dan Memurlara Gönderme

 

Başbakan Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

 

 

Sadece Türkiye'de değil iktidardayken oyunu arttıran bir siyasi parti gerçekten nadirdir. zira tüm demokrasilerde görünmüştür ki iktidarda olanlar zayıflar yıpranır. Biz bunun tam tersi olabileceğini ispat ettik.

 

En hayırlınız hizmet edenlerinizdir. Bizim yolumuzun rehberi budur. Milletimiz de bizim samimiyetimizi görmüş ve desteğini her seçimde göstermiştir. Sadece niyet ve samimiyet yetmiyor. Tecrübe ve aklı da işin içine katmamız gerekiyor.

 

Ortak akla her zaman büyük önem verdik. Kararlarımızı istişareler neticesiyle aldık. Popülizmi bir siyaset olarak görmedik. Milletle her zaman aynı yöne aynı hedeflere baktık. Aşkımızın karşılığını fazlasıyla da aldık.

 

Türkiye'ye gelen yabancı dostlar, 'Bu gelişimizde çok daha farklı bir İstanbul, Ankara ve Türkiye gördük diyorlar. Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. Eserimizin girmediği hiç bir il yok. Her zaman söylüyorum; Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Dünyada ulaşabildiğimiz her yere elimizi uzattık. Mazlumlarla mağdurlarla dayanışma içinde olduk. Göreve geldiğimizde Türkiye alan eldi ama artık Türkiye veren el oldu.

 

Türkiye'ye kazandırdığımız eserleri bir kitapta topluyoruz. sizlere 9.5 yılı özetleyen bir kitapçığı bugün dağıtacağız. Tüm gelmiş kardeşlerime dağıtılacak. Vatandaşımız nelerin yapıldığını bilmeyebilir. Biz her şeyi ispatlı olarak konuşuyoruz. Bizde bir muhalefet var ki yapılanı taktir etmez. Finans noktasında nereye geldiğimizi saptırmaya varacak kadar farklı bir noktada duruyorlar.

 

Elbette biz geride bıraktığımız dökümlere takılıp kalmayız. Biz tarih yapıyoruz tarih yazıyoruz. Tarih Ak Parti teşkilatını mutlaka ve mutlaka hayırla yad edecektir.

 

Tıpkı Menderes ve Özal gibi üzerinden yıllar geçse de hayırla anılıyor olmak bizim için mükafatların en büyüğüdür. Sadece bu neslin değil bizleri izleyen şehitlerin bizlerden razı olması her türlü taktirin üzerinde olacaktır. Bütün mücadelemiz bu taktiri kazanmaya yöneliktir.

 

1 yıl bile olsa yapılanları bir çırpıda açıklamak mümkün değildir.

 

2014 seçimlerine bir kez daha yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak gireceğiz. Önümüzdeki seçimlere 12 Haziran'da milletimize verdiğimiz sözleri belli bir aşamaya getirerek çıkacağız. Milletimiz bir kez daha eser ve hizmet siyasetine oy verecektir.

 

Biz görevi devraldığımızda 2002 yılı sonu itibariyle milli gelir 230 milyar dolardı. Şimdi 772 milyar dolardayız 2011 sonu itibariyle. Bu tabi çok güzel bir şey. 3 kattan fazla milli gelirimizi arttırmışız. 79 senede 230 milyar dolar biz 9 senede nereye getirmişiz. Hesap ortada. 2011 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 8,5 gibi dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke oldu. 1 trilyon dolar çıtasına çok az bir şey kaldı. Milli Gelir 3500 dolardı. O zaman nüfus 66 milyondu. Yunanistan kişi başı milli gelirini nüfusu sürekli azaltarak elde etti. Bizim kişi başı milli gelirimiz 10 bin 444 dolar oldu. Bizim nüfusumuz azalmamış 75 milyona çıkmış. Eğer 66 milyon olsaydık o zaman bu 11 bin 691 dolar olacaktı.

 

Yatırımlar noktasına gelince 2002 yılında 59 milyar Lira yatırım vardı. 2010 yılında 208 milyar lira oldu. 2011 yılı itibariyle 283 milyar liraya ulaştı. Güçlenen bir ülke olduk.

 

2002 yılında Türkiye'de 91 bin adet otomobil satılmış. 2011 yılında 594 bin adet tüm zamanların rekoru kırılara otomobil satılmıştır. 2011 yılında 2 milyon 193 bin buzdolabı satıldı. Evindeki buzdolabını da yenileyen gelişen bir Türkiye var. İhracatımız 2002 yılında 36 milyar dolar.

 

Ak Parti gelince turizm batar dediler. Turizm bölgelerinde endişe ediyoruz diyorlardı. Gelen turist sayısına bakıyoruz; dünyayı ülkemize nasıl çektiğimiz ortada. 2011 sonu itibariyle 31.5 milyon turist sayısına ulaştık.

 

Sadece borcu açıklıyorlar ama milli geliri söylemiyorlar. atalarımız ne diyor 'Borç yiğidin kamçısıdır diyorlar. Amerika'da Japonya'da borç gani ama hiç konuşuyorlar mı?Uzun vadeli borçlanmayı borç verneler neden istemez. Güvenden ötürü. 2010 yılında biz bunu 45 aya kadar uzattık. Şimdi ne oldu 66 ay. Böyle bir borçflanma borç alanın hedefini daha rahat tespit etmesini sağlıyor. 2002 yılında 32 milyar dolar kredi kullandı 2010 yılında bu 421 milyar dolara çıktı. Şu anda 518 milyar lira kredi kullanıldı. Bankaların artık girişimcilere güvenini gösteriyor. seçime rağmen ücretlerde popülizme gitmedik ama çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik.

 

MEMUR MAAŞLARI YÜZDE 204 ARTTI

 

Ortalama memur maaşını yüzde 204 arttırdık. Bağ-Kur en düşüklü emekli maaşını yüzde 606 oranında arttırdık. Herkes bunları görmezden geliyor. Bu ülke bu devlet bizden öncekilerin gibi yönetilirse benim memleketimin vatandaşı ezilecek. Bu sıfırlar birin yanına boşuna koymadılar. 6 sıfır koydular yoksa benim memur kardeşim bu paranın yanına konan sıfırlarla milyoner mi sayıyor. Geçmişte 1 liraya tuvalete giderlerken 1 milyona tuvalete gittiler. 6 sıfırın tamamını attık. Paramızın değerini döviz karşısında güçlü hale getirdik. Artık şu anda paramızla karşılıklı mal alabildiğimiz ülkeler var.

 

MHP'NİN KONUŞACAK BİR ŞEYİ YOK

 

Halkbankası'nın kredi faizi neydi biliyor musun yüzde 47. MHP'nin konuşacak bir şeyi yok. Siz yüzde 47 faizle milletimizi inim inim inlettiniz. Şimdi yüzde 5- yüzde 6 ile faiz veriyor. Anadolulu esnafımıza anlatalım.

 

Ziraat Bankası 2002'de yüzde 59 oranında faiz veriyor. Şimdi yüzde 0-8 arasında. Hani bunlar köylünün çiftçinin yanındaydı? Biz onların yanındayız.

 

POPÜLİZME BAŞVURMADIK

 

İspanya İtalya sıkıntılar içerisinde. Buna benzer olaylar yaşandı. Biz popülizme hiç başvurmadık. Son görüşmelerde memurumuza dedik, 'Biz sizi enflasyona ezdirdik mi? Hayır.' Biz sendikalara bir şey söylüyoruz; biz bu paranın emanetçisiyiz. Sizinle bu parayı iyi yönetemezsek yarın maaşınızı ödemeyen devletle başbaşa kalırsınız bunu görmek istemiyoruz dedik.

 

ÖYLE MEMURLARIMIZ VAR Kİ...

 

Memurumuzla işçimizle el ele vereceğiz. Büyüdükçe de geliştikçe de verilecek zamlar daha fazla olacaktır. Ama şu anda gösterge bu.. Öyle memurlarımız var ki Allah daha da versin hem hanımının hem de kendisinin altında araba var. Hatta ben araba alma başını sokabileceğin bir ev al diyorum. İsraf ekonomisinden verim ekonomisine geçmeliyiz.

 

Suriye'de demokrasi olduğunu Türkiye'de olmadığını iddia ediyor. Türkiye ekonomisi ile Yunanistan ekonomisini kıyaslayan bir genel başkana ne diyebilirim. Anadolu'da bir deyim var: Elif'i görse mertek zanneder. Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçildiği andan beri dilini yumuşatmaya çalışıyoruz. Sadece imaj çalışmasıyla demokrat olunmaz. Hangi somut adımı attığın adım önemli.

 

Bu yıl eğitimde Fatih Projesi'ni başlattık. Her okula çok amaçlı yazıcı kazandıracağız. Tablet bilgisayar dağıtacağız. Türkiye üniversiteleriyle de büyümeye devam ediyor. Toplam üniversite sayısı 76'ydı. Biz buna 92 yeni üniversite ilave ettik. Bugün 168 adet üniversitemiz var. Öğrenci göçünü böyle engellemeye çalışıyoruz. Türkiye'ye 3 yeni üniversite kazandırdık.

 

Sayın Kılıçdaroğlu'yla gençler bir toplantıda konuşuyor. Gençlerden birisi şunu söyleyemiyor; bize 9 yıl önce 45 lira burs veriliyordu diyemiyor. Biz bunu 260 liraya çıkardık.

 

Sağlıkta kesintisiz hizmetimiz sürüyor. tomografi, diyaliz cihazlarının sayısı ortadaydı. 9.5 yılda ilaç fiyatlarını sürekli düşürdük. Adeta benzin fiyatları inip çıkıyor ya biz düşürmek için çaba sarfediyoruz. SGK ile anlaşmalı olan hastanelerde tedavisini yapabiliyor mu? Devletin hastaneleri arasında bölünme oluyordu. Hastane kapısında bekletme ve ya rehin alma diye bir şey yok. Gidersin SSK'ya doktor efendi sizi muayenehanesine çağırıdı. Gidersin muayeneye para vereceksin. Bunun istisnaları vardır elbet. Kamudaki sağlık personeli sayısı 482 bine yükseldi. son haftada bakanlar kurulunda konuştuk.ç Sağlık Meslek Lisesi mezunlarını arttırmanın gayreti içerisine gireceğiz ve onları da hastanelerimizde değerlendireceğiz.

 

Şehir hastanerli adımımız var. İlk temeli Kayseri'de attık. İstanbul'da ihalesi yapıldı. Bütün büyükşehirlerde başlayarak adımları attık. 2003 yılında sağlık hizmetlerinde bir memnuniyet testi yapılmıştı. yüzde 39.5'tan yüzde 76'ya yükselttik.

 

9.5 yılda 15 bin km bölünmüş yol yaptık. Buda bizim ulaştırmada attığımız adımları en güzel şekilde gösteriyor.

Keyword : Erdoğan'dan Memurlara Gönderme haberi , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme oku , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme konusu , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme hakkında , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme manşeti , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme perde arkası , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme olayı , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme son dakika , Erdoğan'dan Memurlara Gönderme

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com