14.06.2012 - 02:40
Okunma (1856)
Yorum (0)
Paylaş

Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi?

Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi?

 

 

Sayın Milli Eğitim Bakanı son zamanlarda yapmış olduğu konuşmaların birinde “Adaleti sağlamak adına Geçici Görevlendirme ile çalışan tüm öğretmenlerin görevlendirmelerinin 15 Haziran 2012 tarihi itibarı ile sonlandıracağını” beyan etti.

 

Bu açıklaması ile sayın bakanımız, bakanlığını yaptığı camianın iş ve işlemlerinden yeterince haberdar olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

 

Milli eğitim bakanlığı son dönemlerde eğitim öğretim çalışmalarını aksatacak ilginç uygulamalara imza atıyor. Bunun son örneği okulların kapandığı hafta okullarda yığınla iş varken,  tüm okul idarecilerini(okulda bekçi bırakır gibi bir müdür yardımcısı bıraktırarak) uzaktan eğitim ismi altında, çoğu idarecinin faydasız, yersiz ve zamansız bulduğu 5 günlük eğitime alması oldu.

 

Şimdi gelelim geçici görevlendirme işine;  Bakanlığımız çeşitli konularda ihtiyaca binaen merkezde 1 yıllık, taşra da altı aylık süreler ile geçici görevlendirme yapmakta.

 

Bakanlık şu nedenler ile geçici görevlendirme yapmaktadır.

 

a) Göreve ilişkin boş bir kadronun bulunması,

 

b) Kurum içinden bu görevi yürütecek elemanın kısa sürede sağlanamaması,

 

c) Görevin, yetenekli ve iyi yetişmiş personele ihtiyaç gösteren işlerden olması,

 

Bu şekilde görevlendirilenlere birkaç örnek vereyim:

 

1.      İl/ilçe ve okullarda boş bulunan yöneticilikler.

 

Çeşitli sebepler ile kadrosu boşalan veya yeni açıldığı için kadrolu eleman tahsis edilmesi çok geciken binlerce kurum var. Bu kurumların boş yöneticiliklerine geçici görevlendirme ile yönetici atamaları yapılmaktadır. Kadrolu yönetici koltukları boş olan bu kurumlara, genelde siyasiler orayı çeşitli amaçları için koz olarak kullanmak gayesi ile oraya kadrolu eleman görevlendirmede isteksiz davranmaktadırlar. Sayın bakan bu boş olan ve çeşitli nedenler ile boşalan bu kadroları ne ile dolduracak. Boş kadroların yükünü kurumdaki kadrolu görev yapan şahıslara mı yıkacak?

 

2.      İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerin de görevlendirilen MEBBİS yöneticileri.

 

Şuanda Eğitim öğretim kurumlarındaki işlerin büyük çoğunluğu internet ortamında E-okul ve MEBBİS sistemi üzerinde yürütülmektedir. Bu sistemin tanıtımı, kontrolü ve merkezi işleyişinde görev alan kadrolu eleman bulunmadığından, bu sistemin işleyişini geçici olarak İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen öğretmenler yapmaktadır. Bu kişilerin yerine bugüne kadar kadrolu eleman yetiştirilmemiştir. Bu sistem yöneticileri günümüz koşullarında şu an için vazgeçilmezler.

 

3.      İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerin de geçici görev ile görevlendirilen Eğitici Bilişim teknolojileri Formatör Öğretmenleri.

 

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Bilişim teknolojileri birimi ve bu birimde görevli kadrolu eleman bulunmadığında. Bilişim teknolojileri alanında bakanlığın merkez ve taşrada yürüttüğü projeler ve çalışmalar ile İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalışan personelin ihtiyaç duyduğu teknolojik desteği geçici görev ile İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen bu öğretmenler (maalesef bakanlığımızın ihtiyaç duyulan alanlarda kadrolu oluşturmak konusunda hantal davranmasından) yaklaşık olarak 20 yıldır karşılamaktadır.

 

Bu öğretmenler şuanda ise FATİH projesi kapsamında İl ve ilçelerde yürütülecek çalışmalardan, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerin web sitelerinin oluşturulup güncel tutulmasından, kurum çalışanlarının ihtiyaç duyduğu bilişim teknolojileri ile ilgili alanlarda destek vermekten v.b birçok iş ve işlemde etkin olarak rol almaktan sorumludurlar.

 

Yukarıda saydığım ve yazıyı daha fazla uzatmamak için yazımda yer veremediğim birçok alanda, ihtiyaca binaen geçici görevlendirme ile görevlendirilen binlerce öğretmen var.

 

Siz bu kişilerin yürüttüğü işler için kadrolu eleman tahsis etmedikçe geçici görevlendirmeleri bitiremezsiniz.

 

Bitirmekte inat ederseniz, o zaman bu güne kadar yürütülen birçok çalışmayı akamete uğratacak ve bazı alanlarda kaos oluşmasına sebep olacaksınız.

 

Elbette bazı alanlarda yapılmış gereksiz ve torpile(Torpilin kimlerin eli ile yapıldığı herkesin malumu) dayalı geçici görevlendirmeleri iptal etmeye kimsenin karşı çıkacağı yok.

 

 

 

Özgür Eğitim Sen

Keyword : Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? haberi , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? oku , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? konusu , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? hakkında , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? manşeti , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? perde arkası , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? olayı , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi? son dakika , Tüm Geçici Görevlendirmeler İptal Edilebilir mi?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com