13.06.2012 - 03:50
Okunma (1993)
Yorum (0)
Paylaş

DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın.

DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın.

DES Genel Teşkilat Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, sendikacılara “mal varlıklarınızı açıklayın” çağrısı yaptı.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Teşkilat Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, sendikacılara “mal varlıklarınızı açıklayın” çağrısı yaptı. Karataş, Türkiye’de sendikal arenada etnik ve ideolojik anlayışın hakim olduğunu belirtti.

 

SENDİKALARDA HIRSIZLIK VAR

 

Karataş yazılı açıklamasında, sendikacılık alanında kadro ve bilgi yerine liderler, akrabaları ve dedikodunun yarıştığını savundu. Ekip ruhu yerine çıkar ruhu, uzmanlık yerine genel geçer ideolojik sloganlar, gelecek yerine geçmiş, plan yerine kaos ve kavganın bulunduğunu kaydeden Karataş, “Sendikacılık menfaat, alın teri sömürüsü ve 4 – 5 ideolojik kelime üzerinde dönüyor” dedi. Sendikalarda yaşanan yolsuzluk, usulsüzlük ve ideolojik kadrolaşma vakalarının buz dağının görünen kısmını oluşturduğunu ve bunun yeni bir durum olmadığını, bu durumun sistemden kaynaklandığını, dünyada küresel sermayeye karşı emek örgütlerinin ve sendikaların birleştiğini oysa Türkiye’de 12 Eylül öncesi ideolojik sendikacılık anlayışının sürdürüldüğünü savunan Karataş, bu yüzden de sendika sayısının hızla arttığını bildirdi.

 

“SENDİKACILAR MAL VARLIKLARINI AÇIKLASIN”

 

Yusuf Kenan Karataş, şu iddialarda bulundu:

 

“-Türkiye’de sentikacılık siyasetten çok etkilendi. Yozlaşan ve çürüyen siyaset sendikacılığı da dejenere etti. Son dönemde sendikalar asli görev ve misyonlarından hızla uzaklaştı, emek, hak gibi kavramları çok kullanan ama gerçek anlamda mücadelesini vermeyen sendikalar yüzünden bu kavramlar kirletildi. Türkiye’nin, üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyan, demokrasiyi, özgürlükleri samimi bir şekilde savunan, emeğin ve alın terinin savunuculuğunu yapan, soygun ve vurgunlara dur diyen, gelir dağılımı adaletsizliğine karşı çıkan, her konuda hakçı ve adaletçi paylaşımı savunan, tüm toplumsal katmanların sorunlarına sahip çıkan bir sendikal anlayışa acil olarak ihtiyaç var.

 

 

 

-Sendikalar ve sendikacılar demokrasi terbiyesi istiyor. Sendikacılar mal varlığını açıklasın. Sendikaların kaynağı çalışanlardan alınan aidatlardan oluşuyor. Sendikalardaki yolsuzlukları önleyecek güçlü bir denetim mekanizması oluşturulmalı. Başbakanlık Denetleme Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu konuyla ilgilenmeli. Sendikalar hızla şeffaflaşmalı.

 

-Türkiye’de soğuk savaş dönemi sendikacılığına has çatışmacı ve kavgacı sendikal anlayış derhal terkedilmelidir.

 

-‘Ilımlı sendikacı’ tipi yaratılmaya çalışılarak, özel statü tanıma yoluyla, ayrıcalıklı, bürokratik bir grup oluşturmaya çalışılıyor. Böyle olunca işçi ve memurların hak ve çıkarlarıyla hiçbir alakası olmayan sendikacılar ortaya çıkıyor. Sendikalar siyaset üstü kurumlar olarak kalmalıdır. Hiçbir siyasi düşünce ve etnik mensubiyet, sendika açısından ayrıcalık veya dışlanma sebebi olamaz.

 

-Türkiye’de sendikalar siyasi ve ideolojik konularla daha çok ilgileniyor, eklentisi olduğu partinin memurlar kolu olarak partilerin şemsiyesinin altında faaliyet gösteriyor. Siyasi partilerin ve ideolojilerin vesayetine ve boyunduruğuna karşı çıkan, siyasi partilerle hiyerarşik değil demokratik ilişki kurarak yanaşma sendika anlayışını çöpe atan, uluslar arası kuruluşların Türkiye’deki yerli işbirlikçisi ve jurnalisti gibi değil yerli, yurtsever sendikacılık anlayışıyla hareket eden bir anlayışla sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.”

 

 

Keyword : DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. haberi , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. oku , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. konusu , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. hakkında , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. manşeti , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. perde arkası , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. olayı , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın. son dakika , DES:Sendikacılar Mal Varlıklarını Açıklasın.

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com