27.01.2012 - 19:21
Okunma (1737)
Yorum (0)
Paylaş

Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri

Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri

 

Çocuğun zeka ve kişilik gelişiminin temelinde annenin ve babanın davranışlarını yatmaktadır. Onların tek tek kişilikleri, birbirlerine olan davranış ve tutumları ve çocuklarına gösterdikleri ilgi ve davranış biçimleri gerçekten çok önem arz etmektedir. Çocuğun zeka ve kişilik gelişiminde, özellikle anne ve baba davranışlarının büyük rolü bulunmaktadır.

Bazı çocuk ileriki yaşamında tıpkı anne ve babası gibi davranır.

Bazı çocuk öyle zorlanmıştır ki, reaksiyon olarak, kendisine yöneltilen davranış ve eğitim tarzının tam tersini seçer. Doğru ya da yanlış olduğunu gözetmeden... İçinde birikmiş acı ve sorunlar nedeni ile...

Bazı çocuklarda, kendi anne ve baba davranışlarını bilinçli bir yorum süzgecinden geçirir ve en iyisini, en doğrusunu uygulamaya çalışır.

“Benim doktor olmamı isterdi, annem... Olamadım... Bari oğlum doktor olsun. Bunu sağlamak zorundayım...”

 

Ya da

 

Okutmak için boşuna zorladılar beni... Zamanım boş yere harcandı. Ben çocuğumu okutmayacağım. Bir an önce hayata atılsın ve para kazansın.”

 

Ya da

 

Onun annesi ve babası olarak görevimizi seve seve yapacağız. Neye yeteneği varsa ve ne olmak isterse öyle olsun. Eğitmek, yetiştirmek, mutlu ve verimli olmasına yardım etmek en büyük görevimiz bizim...”

        

         Bu ve benzeri davranışlara çok sık rastlamaktayız. Genellikle çocukların öğrenim ve eğitimlerinde anne ve babanın, idealleri büyük rol oynamaktadır. Çocuklarında adeta kendilerini gerçekleştirmek istemektedirler.

         Kişilik özellikleri tam gelişmemiş olan “büyük çocuklar”dır bunlar... Kendi geçmişlerinden, kendi çocukluk sorunlarından sıyrılamamış olan büyük çocuklardır.

                   Çocuk hep inceler; bilir misiniz? Belli ederek ya da etmeyerek çocuk hep inceler. Ve zamanı gelince öyle bir konuşur ki şaşırır büyükler.

 

Keyword : Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri haberi , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri oku , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri konusu , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri hakkında , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri manşeti , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri perde arkası , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri olayı , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri son dakika , Anne-Baba Davranışlarının Çocuk Üzerindeki Etkileri

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com