13.06.2012 - 03:14
Okunma (1750)
Yorum (0)
Paylaş

Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak

Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni öğretim döneminde fen bilimleri ve matematik ders saatlerinin artırılarak uluslararası ortalamaların üzerine çıkarılacağını açıkladı.

Bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemine ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Dinçer, okullarda fen ve matematik ders saatlerini artıracaklarını açıkladı. Dinçer'in verdiği bilgiye göre matematik öğretimine ayrılacak süre, uluslararası ortalamaların yıllık yaklaşık 90 saat üzerine çekildi.

 

Yeni dönemde haftalık ders saatleri de kademeli olarak artırılıyor. Türkçe dersinde halen haftalık ders saati ilk üç yılda 11 saat, dört ve beşinci sınıflarda altı saat ve altı-sekizinci sınıflarda beş saat olarak uygulanırken, yeni dönemde ilk iki yıl 10 saat, üç ve dördüncü sınıflarda sekiz saat, beş ve altıncı sınıflarda altı saat, yedi ve sekizinci sınıflarda ise beş saat olarak uygulanacak. Matematik dersinde ise halen haftalık ders saati birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar haftada dört saat iken yeni dönemde birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar beş saat olarak uygulanacak. Böylece toplamda sekiz yıllık öğretimde 288 saatlik artış gerçekleşecek.

 

Fen ve teknoloji dersi halen dört ve beşinci sınıflarda haftada üç saat, beş-sekizinci sınıflarda haftalık dört saat olarak uygulanıyor. Yeni dönemde dersin adı fen bilimleri olacak. Ders, bir yıl erkene çekilip üçüncü sınıfta başlayacak. Üçüncü sınıfta üç saat, dört ve beşinci sınıflarda haftalık birer saat artış ile dört-sekizinci sınıflarda haftalık dört saat olarak düzenlenecek. Böylece fen bilimleri dersinin öğretim süresinde toplamda 180 saatlik artış gerçekleşecek. Fen öğretimine ayrılan süre, uluslararası ortalamalar düzeyine yükseltilecek. Halen dört ve beşinci sınıflarda haftada üç saat, beş-sekizinci sınıflarda haftalık dört saat olarak uygulanan yabancı dil eğitimi de ikinci sınıftan başlayacak. Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı, yazarlık ve yazma becerileri dersleri de beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar sürekli olarak alınabilecek.

 

OKULLAR YILDA 3 DÖNEM OLABİLİR

 

Milli Eğitim Bakanı, okulların yılda 2 dönem yerine üç dönem olması konusunda açıklamalar yaptı. Bu konuda henüz verilmiş bir kararın olmadığını söyleyen Dinçer, velilere soracaklarını ve çıkacak sonuca göre adım atılacağını aktardı. Öte yandan yeni dönemde haftada iki saat Kürtçe dersi almak mümkün olacak. 'Yaşayan Diller ve Lehçeler' dersini seçen öğrenciler için yeterli talep olması halinde, Kürtçe, Zazaca, Abhazca, Çerkezce, Lazca, Boşnakça gibi dersler açılabilecek.

Keyword : Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak haberi , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak oku , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak konusu , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak hakkında , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak manşeti , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak perde arkası , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak olayı , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak son dakika , Matematik Ve Fen Ders Saatleri Artacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com