13.06.2012 - 02:48
Okunma (1734)
Yorum (0)
Paylaş

Bakterilerin En Sevdiği Yer!

Bakterilerin En Sevdiği Yer!

Büyük kentlerdeki hastanelerin, antibiyotiklere dirençli MRSA bakterisini "besleyip yaydıkları" bildirildi.

BBC'nin, Edinburgh Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı keşfe dayandırdığı haberinde, büyük şehirlerdeki hastanelerin, MRSA'yı besleyen yerler oldukları, bakterinin buralardan hastaların nakledilmesi yoluyla diğer hastanelere yayıldıkları belirtildi.

Sonuçları PNAS dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim insanlarının, genetik kodunu, etiketleme yolu olarak kullanarak MRSA'nın hareketlerini izledikleri kaydedildi.

Çalışmada, bakterinin yolculuğuna Londra ve Glasgow gibi büyük kentlerin merkezlerindeki hastanelerde başladığı, sonrasında daha küçük yerel hastanelere yayıldığı gözlendi.

Bilimciler bu bilginin, antibiyotiklere dirençli bakterinin yayılmasını önleme yolları bulunmasına yardımcı olabileceğini belirterek, örneğin hastanın, bir hastaneden diğerine nakledilmeden önce MRSA bakterisi için taramadan geçirilebileceğini ve tedavi edilebileceğini söylediler.

Metisiline dirençli stafilokok aureus (MRSA), ilk kez 50 yıl önce ortaya çıkmıştı.

Son yıllarda bakterinin görülme oranları, artan farkındalık nedeniyle azalırken, deri temasıyla bulaşan MRSA hala sağlık hizmetlerinde önemli bir yerde.

Bakteri, yatak ve yara bakım ürünleri gibi mikroplu eşyalar yoluyla da bulaşabiliyor.

Keyword : Bakterilerin En Sevdiği Yer! haberi , Bakterilerin En Sevdiği Yer! oku , Bakterilerin En Sevdiği Yer! konusu , Bakterilerin En Sevdiği Yer! hakkında , Bakterilerin En Sevdiği Yer! manşeti , Bakterilerin En Sevdiği Yer! perde arkası , Bakterilerin En Sevdiği Yer! olayı , Bakterilerin En Sevdiği Yer! son dakika , Bakterilerin En Sevdiği Yer!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com