13.06.2012 - 02:46
Okunma (1741)
Yorum (0)
Paylaş

DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü

DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü

 

Milli Eğitim Bakanlığında Teşkilat yasasının çıkması ile birlikte havuza alınan İl Müdürleri yerine görevlendirmesi yapılan Müdürler ile Bakanlık Merkez Teşkilatında görev yapan Grup başkanları çok rahatsız...

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığında Teşkilat Yasasının çıkması ile birlikte havuza alınan İl Müdürlerinin yerine görevlendirmesi vekaleten yapılan İl Müdürlerinin büyük bir çoğunlu hala öğretmen maaşı alıyor.

 

Havuzda bulunan il müdürlerinin bile hiç göreve gitmeden 5.000 TL ye yakın maaş aldığı bir dönemde alanda çalışan İl Müdürleri sadece öğretmen maaşı almakta. Bu durumdan rahatsız olan İl Müdürleri sesini yükseltmeye başladı. Bir çok il müdürünün görevi bırakmak istemesine rağmen Bakanlığın kabul etmediği söyleniyor.

 

Ayrıca geçtiğimiz günlerde İl Müdürlerinden şartı tutan müdürlerin bir kısmının kararnamesinin hazırlandığı ancak Başbakanlığın 5. ve 6. Bölgelerin öncelikle doldurulması gerektiği ve atama esaslarının çerçeve yönetmeliğe göre yapılması gerektiği sebebiyle atamaların yapılamadığı söylenmekte..

 

Yine bunun yanında atama şartları tutmadığı halde görevlendirmesi yapılan 20 ye yakın İl Müdürünün atamalarının nasıl yapılacağı ise merak konusu..

 

Burada Bakanlığın İl ve İlçe Müdürlüğüne atama esaslarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64. maddesine göre yapılacak şekilde yönetmelik değişikliğine gideceği tahmin edilmektedir.

 

Temmuz ve Ağustos döneminde İl Müdürleri Kararnamesinin çıkarılacağı , ayrıca 20 nin üzerinde İl Müdüründe de değişime gidileceği tahmin edilmektedir.

 

Bakanlık Merkez Teşkilatında Genel Müdür Yardımcılığı ve Daire Başkanlığı görevlerinin kaldırılarak yerlerine getirilen Grup Başkanlığı statüsünde görevlendirilmesi yapılan kişilerin ise durumu içler acısı...

 

Grup Başkanlığına vekalet eden kişilerin ek ders bile alamadan sadece öğretmen maaşına talim etmesi , Grup Başkanlarını ekonomik yönden zor duruma sokuyor.

 

Grup Başkanlarının normalde 5.000 TL maaş almaları gerekirken , görevlendirme ile çalışan Grup Başkanları ek ders  bile alamadan sadece öğretmen maaşına talim ediyor.

 

Görevlendirilmesi yapılan grup başkanlarından görevden el çektirilen ve kendi isteği ile bırakan grup başkanları da bulunmaktadır.

 

Grup Başkanlığına atama şartları tutmayan kişilerin ise nasıl atanacağı ayrı bir merak konusu...

 

Bakanlığın bu konuda da bir yönetmelik değişikliğine gitmesi de mümkün görünmüyor. Çünkü Teşkilat yasasında grup başkanlığına atama şartları kanun olarak yasalaştı.

 

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında İl Müdürü ve Grup Başkanı olarak vekaleten çalışan kişilerin ekonomik olarak sıkıntı çektikleri ve bu konuyuda artık yüksek sesle dile getirdikleri bilinmektedir. Bu konuda Bakanlığın İl Müdürleri ve Grup Başkanlıklarına asaleten atama yapması , hem ekonomik açıdan hemde belirsizliğin giderilmesi ile ortaya çıkacak motivasyon açısından bu idarecilerimizi rahatlatacaktır.

Keyword : DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü haberi , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü oku , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü konusu , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü hakkında , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü manşeti , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü perde arkası , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü olayı , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü son dakika , DİNÇER'İN Müdürleri Ekonomik Olarak Çöktü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com