08.06.2012 - 04:15
Okunma (1601)
Yorum (0)
Paylaş

Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının

Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının

 

 

Çocuklara abartılı karne hediyesi almaktan çok onlarla vakit geçirilmesi ve yargılamadan dinlenmelerinin başarılarını daha çok artıracağı bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Özgüngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada karnenin çocukların geleceği için bir gösterge olmaktan daha çok geride bırakılan akademik dönemin bir değerlendirmesi olduğunu ifade etti.

Başarılı çocukların bisiklet, bilgisayar gibi ürünlerle ödüllendirilmemesi gerektiğini bildiren Özgüngör, şöyle devam etti:

''Çocuğunuz başarılıysa onunla 'gurur duyduğunuzu' söyleyin. Sosyal etkinlikleri kullanın ama maddi hediyelerden uzak durun. Geri bildirimin mümkün olduğunca maddi olmaması gerekiyor. Bisiklet, bilgisayar yerine takdir ve gururla ödüllendirilmeli çocuklar. Çünkü araştırmalar gösteriyor ki çocuklar kendi içlerinden gelerek çalıştıkları zaman daha başarılı oluyor. Ödül almak için çalıştıkları andan itibaren motivasyonları düşüyor daha az başarı gösteriyorlar. Hediye alınıyorsa okulda gösterdiği başarıdan dolayı alınmamalı. Hediyenizi çocuğunuza olan sevginizden dolayı alın. Hediye almaktan çok onlarla vakit geçirin, onlara sevginizi hissettirin, yargılamadan dinleyin ve onlara destek olun, o zaman başarıları daha çok artacaktır.''

Keyword : Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının haberi , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının oku , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının konusu , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının hakkında , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının manşeti , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının perde arkası , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının olayı , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının son dakika , Karne Hediyesinde Abartıdan Kaçının

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com