03.06.2012 - 06:34
Okunma (1720)
Yorum (0)
Paylaş

Elektrik Borçarına Af Geliyor

Elektrik Borçarına Af Geliyor

Yeni yargı paketinde ele alınan kaçak elektrik konusunda uzlaşmaya varıldı.

 

 

Kaçak elektrik kullananlara af getiren düzenleme komisyondan geçti. Yasa kabul edilirse zararı ödeyenlere dava açılmayacak.

 

Kaçak elektrik kullananlara af getiren düzenleme de TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti. Yasanın GenelKurul'da kabulü halinde kaçak elektrik kullanan kişi pişman olur ve zararı öderse hakkında dava açılmayacak. Dava açılanlar da hüküm giyene kadar zararı ödedikleri takdirde en fazla bir yıl ceza alacak.

 

VEKİLLER KORKTU

Yargı paketinin komisyonda kabul edilen hükümleriyle nüfuz ticaretinin de kapsamı genişletildi. Kamu görevlisi üzerindeki nüfuzu sebebiyle, haksız bir işin gördürülmesi için kendisine veya bir başkasına menfaat temin eden kişilere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis, 5 bin güne kadar adli para cezası getirildi. Bu düzenleme milletvekillerini endişelendirdi. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Bize seçmenden telefon geliyor. 'Çocuğumu Sağlık Bakanlığı'nda işe yerleştirin. Ben de size oy veriyorum' gibi. Bu da mı kapsama girecek şimdi?" diye sordu.

 

En çok kaçak elektrik kullanan iller...

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İster İstanbul'da, ister Hakkari'de, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun, onlar havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor" dedi. Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Bir gazetecinin kaçak elektrik kullanımından doğan giderlerin, abonelerin faturalarına yansıtıldığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Bakan Yıldız, şunları söyledi:

 

KAÇAĞI BÜTÜN VATANDAŞLAR ÖDÜYOR

"Bu iddianın ötesinde, ulusal tarife dediğimiz bir mekanizma var. İki temel tercih yapılıyor dünyada. Ya bölgesel tarife ya da ulusal tarife. Bölgesel tarifede, o bölgedeki müşterilerin, abonelerin bütün kayıp kaçakları bir havuzda toplanıyor ve o bölge için bir tarife oluşuyor. Türkiye 2015 yılına kadar ulusal tarifeyi tercih etti. İster İstanbul'da, ister Hakkari'deki, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun onlar bu havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor."

 

Keyword : Elektrik Borçarına Af Geliyor haberi , Elektrik Borçarına Af Geliyor oku , Elektrik Borçarına Af Geliyor konusu , Elektrik Borçarına Af Geliyor hakkında , Elektrik Borçarına Af Geliyor manşeti , Elektrik Borçarına Af Geliyor perde arkası , Elektrik Borçarına Af Geliyor olayı , Elektrik Borçarına Af Geliyor son dakika , Elektrik Borçarına Af Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com