03.06.2012 - 06:22
Okunma (1706)
Yorum (0)
Paylaş

Ay-Yıldız'da Umut Var

Ay-Yıldız'da Umut var

 

Dünya Kupası elemeleri için genç bir kadro kuran Türkiye, EURO 2012'ye hazırlanan Portekiz'i 3-1 mağlup etti. Ay-Yıldız'ın golleri; Umut Bulut (2) ve Pepe'den (k.k.) geldi. Ev sahibinin tek sayısını Nani attı. Abdullah Avcı'nın talebeleri, rakibimiz karşısındaki 47 yıllık gol, 57 yıllık da galibiyet hasretine son verdi.

 

 

2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarına hazırlanan A Milli Takım, dördüncü hazırlık maçında deplasmanda Portekiz'i 3-1 mağlup ederek rakiplerine gözdağı verdi. Dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'lu kadrosuyla maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, daha 1. dakikada gole çok yaklaştı.

 

Portekiz'in baskısı karşısında bunalan Milliler, ilk ciddi atağını 13. dakikada kontratakla gerçekleştirdi. Umut'un ara pasına hareketlenen Burak, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak topa çok kötü vurunca mutlak bir golden olduk. 33'te bu kez Ay-Yıldızlılar, direğe takıldı. Hamit'in frikik atışı yan direkte patladı. Bu pozisyon sanki golümüzün de habercisiydi. 35'te genç Sercan, adeta Ronaldo'ya nazire yaparcasına çalımlarla ceza sahasına girer girmez Umut'u gördü. Golcü futbolcu da ayağının içiyle topu filelere yolladı: 0-1. Bu gol tribünleri sessizliğe boğarken Portekiz, 40 ve 45'te Volkan'a takıldı.

 

İkinci yarıya da Portekiz atak başladı. Ancak golü bulan taraf yine biz olduk. 51'de rakip defanstan topu kapan Burak, Umut'a nefis bir pas çıkardı. Umut kaleye çapraz olmasına rağmen sert bir vuruşla Patricao'yu ikinci kez avladı: 0-2. Golden sonra çabuk toparlanan ev sahibi ekip, 57'de Ronaldo'nun pasında topla buluşan Nani ile farkı bire indirdi: 1-2. Bu golle beraberlik için umutlanan Portekiz, 65'te penaltı kazandı. Topun başına geçen Ronaldo, Volkan'ın soluna doğru sert vurdu. Fakat milli kalecimiz mükemmel bir refleksle topu çıkarmayı başardı. Dakikalar 89'u gösterdiğinde ise topu kendi kalesinden uzaklaştırmak isteyen Pepe, meşin yuvarlağı ağlarına yolladı: 1-3. Milliler son sınavını Salı günü Almanya'da Ukrayna karşısında verecek.

 

RONALDO, VOLKAN'A TAKILDI

 

Milli Takım'ımızın kalesini koruyan Volkan Demirel, Portekiz'in Real Madrid'li yıldızı Cristiano Ronaldo'ya geçit vermedi. Karşılaşmanın 64. dakikasında Emre Belözoğlu'nun Nani'yi düşürmesi sonucu ev sahibi ekip penaltı kazandı. Beyaz noktaya gelen Ronaldo, meşin yuvarlağı sağ köşeye gönderdi. İyi yer seçen Volkan, harika uzanarak süper yıldızı üzdü. Başarılı eldiven, ayrıca bu oyuncu ile ilk yarının son dakikasında da karşı karşıya kaldığı pozisyonda başarılıydı.

 

ALMEİDA ISLIKLANDI

 

Türkiye, 2014 Dünya Kupası elemeleri için sürdürdüğü hazırlıklar çerçevesinde Portekiz ile karşılaşırken, rakip takımda tanıdık isimler vardı. Beşiktaş'ta forma giyen Almeida ile Quaresma, Ay-Yıldızlı ekibimize karşı mücadele etti. Müsabakaya ilk 11'de başlayan Almeida, kötü bir görüntü çizerken; 71'de taraftarların ıslıkları arasında yerini Oliveira'ya bıraktı. Makedonya ile oynanan bir önceki maçta da Quaresma ıslıklanmıştı. Q7 ise 85'te Lopes'in yerine oyuna dahil oldu.

 

ingilizleri, 'şahin göz' izledi

 

Euro 2012 hazırlıkları kapsamında Belçika'yı ağırlayan İngiltere iyi bir oyun ortaya koyamadığı özel maçta sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmada, topun çizgiyi geçip geçmediğini tespit etmek için ilk kez kale direklerine 'Şahin Göz' denen kamera takıldı. Hazırlık maçlarında diğer sonuçlar şöyle: Japonya U17-Türkiye U17: 2-1, Danimarka-Avustralya: 2-0, Lüksemburg-Malta: 0-2, Polonya-Andorra: 4-0, İngiltere-Belçika: 1-0, Norveç-Hırvatistan: 1-1, Hollanda-Kuzey İrlanda: 6-0, Portekiz-Türkiye: 1-2.

 

Portekiz: 1 Türkiye: 3

 

PORTEKİZ: Patricio 4(Dk. 73 Eduardo 3), Alves 5(Dk. 69 Costa 3), Pepe 4, Veloso 5(Dk. 69 Custodio 3), Coentrao 4, Ronaldo 5, Moutinho 4, Almedia 3(Dk. 73 Oliveira 3), Meireles 6, Nani 6, Lopes 4

 

TÜRKİYE: Volkan Demirel 8, Hasan Ali Kaldırım 7, Bekir İrtegün 7, Ömer Toprak 7, Hamit Altıntop 8, Emre Belözoğlu 6(Dk. 72 Nuri Şahin 5), Mehmet Topal 7, Sercan Sararer 7(Dk. 72 Selçuk İnan 6), Arda Turan 7(Dk. 81 Caner Erkin 4), Umut Bulut 8, Burak Yılmaz 7(Dk. 61 Tunay Torun 5)

 

GOLLER: Dk. 57 Nani / Dk. 35 ve 51 Umut Bulut, Dk. 89 Pepe (kk)

 

SARI KARTLAR: Almedia, Moutinho / Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Arda

 

HAKEMLER: Stephan Studer 6, Manuel Navarro 6, Sandro Pozzi 6

 

STAT: Estadio da Luz

Keyword : Ay-Yıldız'da Umut Var haberi , Ay-Yıldız'da Umut Var oku , Ay-Yıldız'da Umut Var konusu , Ay-Yıldız'da Umut Var hakkında , Ay-Yıldız'da Umut Var manşeti , Ay-Yıldız'da Umut Var perde arkası , Ay-Yıldız'da Umut Var olayı , Ay-Yıldız'da Umut Var son dakika , Ay-Yıldız'da Umut Var

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com