02.06.2012 - 19:36
Okunma (1769)
Yorum (0)
Paylaş

Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler!

Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler!

 

 

Bakan öğrencilerin şevkini kırdı, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "dünyanın hiçbir yerinde üniversite mezununa iş garantisi verilmediğini" söyledi.

 

 

Ardahan'da temaslarını sürdüren Dinçer, Merkez Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndaki toplu açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması için çalışma yaptıklarını anlattı. Eğitimde devletin ve kamu yönetimi anlayışının zihniyetini değiştirmeye başladıklarını söyledi. Artık çocukların ortaokuldan itibaren kendi ilgi duydukları dersleri alabileceğine dikkat çekti. Dinçer, "Yanlış tercih ettiklerini fark ediyorlarsa değiştirebilecekler. Bütün bunlara baktığımızda aslında çok köklü bir değişim yaşamaya çalışıyoruz. Daha esnek bir eğitim anlayışı ortaya koymaya çalışacağız. Burada yapılan itirazların önemli bir kısmı maalesef ideolojik veya siyasi mahiyet taşıyor." dedi.

 

 

 

Bu arada, Dinçer'in konuşması sırasında tören alanında bulunan Ayşegül Namlıgezoğlu, "Üç yıldır görev bekliyorum. Bazı görev bekleyen öğretmenler intihar etti." diye bağırdı. Bunun üzerine Dinçer konuşmasını keserek, Namlıgezoğlu'nu yanına çağırıp bir süre konuştu. Daha sonra konuşmasına devam eden Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şekilde 247 bin 500 öğretmen adayımız bulunuyor. Elimizden geldiğince çözmeye uğraşıyoruz, inşallah çözeceğiz. Burada çok açık söylemek lazım; Bir zihniyet sorunumuz var. Yeni çıkış yollarına ihtiyacımız var. Tek motivasyonlarının devlette öğretmen olmalarına dair bir fikir aslında ciddi bir çıkmazdır. Öncelikle bundan kurtulmalıyız. Dünyanın hiçbir ülkesinde üniversite eğitimi, devlet memuru olmak için kullanılan bir eğitim alanı değildir. Yine dünyanın hiçbir yerinde kimse üniversite mezununa iş garantisi vermez."

Keyword : Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! haberi , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! oku , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! konusu , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! hakkında , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! manşeti , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! perde arkası , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! olayı , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler! son dakika , Milli Eğitim Bakanından Yine Şok Sözler!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com