02.06.2012 - 19:35
Okunma (1816)
Yorum (0)
Paylaş

Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?)

Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?)

 

 

 

Memurlar için grevsiz toplu sözleşmenin anlamsız olacağını ve grevin eninde sonunda geleceğini konuyla ilgili olanlar bilirler. Şuan itibariyle memurlar fiilen grev hakkını almışlardır..

 

Toplu sözleşmenin en önemli kazanımı grev hakkının fiilen tanınmasıdır

 

Memurlar için grevsiz toplu sözleşmenin anlamsız olacağını ve grevin eninde sonunda geleceğini konuyla ilgili olanlar bilirler. Şuan itibariyle memurlar fiilen grev hakkını almışlardır. Milli Eğitim Bakanının grev yapan öğretmenler hakkında soruşturma açılmayacak yönündeki açıklaması ise grev hakkının fiilen tanındığının resmileşmesidir. Bu durumda Anayasal düzenleme kaçınılmazdır. Anayasanın 53 üncü maddesi sadece memurlar için toplu sözleşme hakkını düzenlemiştir. Grev hakkı ise 54 üncü maddede sadece işçiler için düzenlenmiştir. Yeni Anayasa çalışmalarında memurlara grev hakkıyla ilgili düzenleme kaçınılmaz hale gelmiştir.

 

Dinçer ne demişti?

 

Öğretmenlerin iş bırakma eylemi ile ilgili kararına değinen Milli Eğitim Bakanı Dinçer: “Eğitim öğretimin aksamasına üzüldüm ancak öğretmenler hakkında yasal işlem yapmayacağız.’’ Demişti.

 

Bu açıklama ne anlama geliyor?

 

Memurlar için grevsiz toplu sözleşmenin anlamsız olacağını ve grevin eninde sonunda geleceğini konuyla ilgili olanlar bilirler. Şuan itibariyle memurlar fiilen grev hakkını almışlardır..

 

Bu kazanımda pay kimin?

 

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, iş bırakma eylemi için önce Memur Sen’i ardından da KESK’i ziyaret etmişti. Memur Sen önce cevap vermemiş, daha sonra ise internet sitesinden “MEMUR-SEN, KENDİ EYLEM KARARINI KENDİSİ ALABİLECEK İRADEYE SAHİPTİR” açıklaması yaparak iş bırakmaya katılmayacağını bildirmiştir. Kamu Sen ve KESK’in aldığı iş bırakma eylemine Birleşik Kamu İş, Anadolu Eğitim Sendikası ve Müfettişler Derneği gibi birçok sendika ve STK’dan destek gelmişti. Memur Sen toplu sözleşmelerden beklenen kazanımı elde edemeyeceğini anlayıp üyelerinden yoğun tepki ve işbırakma talebi gelmesi üzerine, iş bırakma eylemine katılma konusunda konfederasyon olarak bağlı sendikalarını serbest bırakmıştı. Netice olarak Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen iş bırakma eylemine saatler kala bu eyleme destek vereceğini açıklamıştı.

 

Görüldüğü üzere bu kazanımda en büyük pay KAMU SEN ve KESK’e aittir.

 

Yen Düzenleme Şart;

 

Anayasanın 53 üncü maddesi sadece memurlar için toplu sözleşme hakkını düzenlemiştir. Grev hakkı ise 54 üncü maddede sadece işçiler için düzenlenmiştir. Yeni Anayasa çalışmalarında memurlara grev hakkıyla ilgili düzenleme kaçınılmaz hale gelmiştir.

Öğretmenler biz

Keyword : Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) haberi , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) oku , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) konusu , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) hakkında , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) manşeti , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) perde arkası , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) olayı , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?) son dakika , Toplu Sözleşmenin En Önemli Kazanımı(?)

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com