02.06.2012 - 19:19
Okunma (1782)
Yorum (0)
Paylaş

Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki

Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki

Bakan Dinçer konuşma yaptığı sırada atanamayan öğretmen adayı "Sayın bakanım..." diye bağırdı...

 

 

Ardahan'da bir törene katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atanamayan bir öğretmenin tepkisine maruz kalınca, öğretmen adayı Ayşegül Namlıgezoğlu'nu kürsüye çağırdı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ardahan'da Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) önünde düzenlenen törende yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katıldı.

 

SAYIN BAKANIM, SAYIN BAKANIM...

Burada bir konuşma yapan Bakan Dinçer, Milli Eğitim'de yaptıklarını anlatmaya başladı. Tayinlerle ilgili konuşurken protokolun hemen arkasında oturan öğretmen adayı 24 yaşındaki Ayşegül Namlıgezoğlu ayağa kalkarak Bakan Dinçer'e, "Sayın bakanım. Sayın Bakanım" dedikten sonra şöyle konuştu:

 

"Hangi atamadan söz ediyorsunuz. 350 bin arkadaşımın ataması henüz yapılmadı. Ben 3 yıldır KPSS'ye hazırlanıyorum. Benim gibi bir sürü arkadaşım var. Evli ve 30- 35 yaşlarında adaylar var. Her hafta bir öğretmen arkadaşımız intihar ediyor. Söyler misiniz? 'Okullara hayat katıyoruz', diyorsunuz. Hangi öğretmene hayat katıyorsunuz? Benim yerime işletme, kız meslek lisesi mezunları derse giriyor."

 

ORADA KONUŞMA KÜRSÜYE GEL

Bu sırada Bakan Dinçer, "Lütfen öğretmen adayım, orada konuşma kürsüye gel" dedi. Beden Eğitim Spor Yüksekokulu mezunu Ayşegül Namlıgezoğlu'nun yanına gelmesi üzerine Bakan Dinçer, "Yanımda duran arkadaşımız gibi Türkiye'de 247 bin 500 atama bekleyen var" derken araya giren genç, "350 bin" diye itiraz etti.

 

BAKAN İLE ÖĞRETMEN ADAYI ARASINDA SÖZ DÜELLOSU

Daha sonra bir süre Bakan Dinçer'le öğretmen adayı arasında konuşma sırasını almak için mücadele yaşandı. Ömer Dinçer, mikrofondan "Şunu açık söyleyim ki, hiç popülist davranmayalım. 320 bin civarında öğretmen aldık. Her yıl en az 40'ar bin öğretmen göreve başladı. Şu anda 247 bin 500 öğretmen adayımız var. Bunları üst üste koyduğumuzda neredeyse 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmen adayımız var. Bunun hamasetle ve diretmeyle çözülecek bir durumu yok. Havuz belli, su miktarı belli, birikim belli. Biz yeni çıkış yolları bulacağımıza bakıyoruz. Çözüm bulmaya çalışıyoruz, çalışacağız" diye konuştu.

 

Bu sırada araya giren Ayşegül Namlıgezoğlu, "Şunu demek istiyorum: Sizi bir daha bulamam. Sizden çok özür diliyorum. Hazır herkes beni dinlerken. Ben bu çarkın içindeyim. Öğretmen adaylarının maddi zorluklarla, psikolojik sıkıntılarla ders çalışıp kitap aldıklarını biliyorum. 30 yaşındaki arkadaşlarım babalarından para istiyor ama alamıyor. Bunalıma girip intihar ediyorlar" dedi ve 'Teşekkür' ederek kürsüden uzaklaştı.

 

Kadın polisler, Ayşegül Namlıgezoğlu'yla kısa bir süre görüştüler ve daha sonra serbest bıraktılar. Sorunlarını Bakan Dinçer'e anlatan Namlıgezoğlu, daha sonra tören alanından ayrıldı.

 

 

 

Keyword : Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki haberi , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki oku , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki konusu , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki hakkında , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki manşeti , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki perde arkası , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki olayı , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki son dakika , Bakan Dinçer'e Öğretmen Adayından Tepki

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com