30.05.2012 - 01:24
Okunma (1554)
Yorum (0)
Paylaş

3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır

3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır

 

İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3. köprüyü de içeren ihalede teklifler açıldı. İhaleyi en kısa yapım ve işletme teklifi veren IC İçtaş-Astaldi ortaklığı kazandı. Ortaklık köprüyü 36 ayda inşa edecek.

İSTANBUL Boğazı’na üçüncü köprü yapımını da kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde ihale süreci dün tamamlandı. İhaleyi, en kısa yapım ve işletme teklifini veren IC İçtaş-Astaldi Ortak Girişim Grubu (OGG) kazandı. İçtaş-Astaldi ortaklığı, yapım ve işletme süresi dahil 10 yıl 2 ay 20 günlük teklif verdi. İhaleye yönelik yapılan son değerlendirmeler sonrasında teklif veren üç grup kalmıştı. Cengiz-Kolin-Limak İnşaat-Makyol-Kalyon İnşaat Ortak Girişim Grubu verdiği 14 yıl 9 ay 4 günlük teklifle elenirken, Salini-Gülermak Ortak Girişimi’nin teklifi ise teknik şartnameye uymadığı gerekçesiyle iptal edildi.

 

İstanbul’un fethiyle aynı gün

 

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihale sonrası sonuçları açıklayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, öngörülen yatırım tutarının 2.5 milyar dolar, yapım süresinin de 36 ay olduğunu söyledi. Yıldırım, en geç 2015 sonunda köprü ve otoyolu hizmete sunmayı istediklerini belirtti. Bugünün büyük bir gün olduğunu İstanbul’un fethinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, bakanlık olarak Boğaz’a 3’üncü bir gerdanlık takacaklarını söyledi. 10 Ocak’taki ilk ihalede teklif gelmediğini hatırlatan Yıldırım, süreci tekrar başlattıklarını ve projeyi gözden geçirerek yeni ihale açtıklarını belirtti. Bundan sonraki ikinci adımın Bakanlık onayı olduğunu kaydeden Yıldırım “İhale komisyonu çalışmalarını tamamlayıp, bakanlığa onay için gönderecek” dedi. Öte yandan, Salini-Gülermak OGG yetkilisi “Köprü ayaklarının denizde olduğu gerekçesiyle ihale dışı bırakıldık. İtiraz dilekçesi sunduk” dedi. EKONOMİ SERVİSİ

 

FİNANSMAN SIKINTIMIZ OLMAZ

 

BOĞAZ’A inşa edilecek 3. Köprü’nün dün düzenlenen ihalesinin ardından açıklama yapan IC İçtaş-Astaldi OGG Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, proje finansmanını ağırlıklı olarak Türk bankalarının oluşturacağı konsorsiyumla en kısa sürede gerçekleştireceklerini söyledi. Serhat Çeçen “Finansmanın yüzde 20’sini özkaynak, yüzde 80’ini dış finansmanla gerçekleştireceğiz. Finansman temininde zorluk çekmeyeceğimizi düşünüyoruz” dedi. Yapım süresi üç yıl olarak öngörülen projede finansman sağlamak için altı aylık bir sınır bulunuyor. Yapım süresi bağlayıcı olmamakla birlikte, işletme süresine geçebilmek için firmanın en kısa zamanda yapım işlerini tamamlaması öngörülüyor. Kazanan teklifi değerlendiren ihale sürecine yakın bir kaynak “İçtaş-Astaldi’nin süre teklifi son derece iddialı. Bir an önce başlanması lazım” dedi. Bankacılık uzmanları da projenin finansman sıkıntısı yaşamayacağını kaydetti.

 

ONAYA GİDECEK

 

ÜÇÜNCÜ köprüde süreç bundan sonra şöyle işleyecek: İhale komisyonu, kararını bakanlığa onay için gönderecek. Bakanlıktan çıkan onaydan sonra adı geçen şirket gerekli hazırlıkları yapıp, bakanlıkla birlikte çalışacak. Ulaştırma Bakanı Yıldırım da “Firma isterse özkaynakla çalışmaya başlayabilir, biz de böyle olmasını arzu ediyoruz. Projenin ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz. İdare olarak her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.

 

Keyword : 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır haberi , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır oku , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır konusu , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır hakkında , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır manşeti , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır perde arkası , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır olayı , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır son dakika , 3’üncü Gerdanlık 2.5 Milyar Dolara 2015 Sonunda Hazır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com