27.01.2012 - 02:12
Okunma (1626)
Yorum (0)
Paylaş

Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ?

Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ?

 

            Günümüzde pek çok çocuk ailesi tarafından gerçekten sevildiğini hissedememektedir. Oysa her anne baba, şüphesiz, çocuklarını sever. Fakat çoğu zaman araştırmalar çocukların bir şeyden yoksun edildikleri, aileleri tarafından onlara verilmesi gereken bir şeyin kendilerinden esirgendiğini hissettiklerini ortaya koymuştur. Bu eksikliği hissedilen şey kayıtsız şartsız sevgidir. Anne babaların çocuklarını sevmediklerini söylemiyoruz. Fakat çocukların durumuna baktığımızda bazı anne babaların sevgilerini çocuğa nasıl ileteceklerini bilmediklerini gösteriyor. Bir çocuğun midesinin doyurulmasından daha önemlisi, "Duygusal açıdan beslenmesidir." Çocuklar arasında duygusal açıdan iyi beslenenlerle, iyi beslenmeyenler çok kolay fark ediliyor. Tabi ki bu besinin çocuk tarafından alınışı gelişim aşamalarına uygun olarak farklılık gösterebilir.

 

 

Sevgi Nasıl İletilmeli

 

            Çocuklar duygusal varlıklardır, duygularıyla iletişim kurarlar.

Çocuklara sevgi genel olarak dört yolla iletilebilir;

a) Gözle iletişim.

b) Bedensel iletişim.

c) Odaklaştırılmış ilgi.

d) Disiplin.

            Maalesef günümüzde anne babalar bunlardan disiplini uygulamaktadırlar. Fakat ne acıdır ki; çoğu zaman yanlış uygulanmaktadır. Çok iyi disiplin görmüş ama sevilmediğini hisseden pek çok çocuk vardır. Anneler genelde ikisi aynıymışçasına, disiplinle cezayı aynı şey zannederler. Kendilerine böyle sevgi gösterilmemiş çocuklar aşırı sessiz, biraz asık suratlı ve içine kapanıktırlar. Sevgiyle büyütülen bir çocukta görülen doğallık, içtenlik, merak ve çocuksu taşkınlık onlarda yoktur. Ve ergenlik dönemine girerken bu çocuklarda genellikle davranış problemleri ortaya çıkar, bunun da sebebi; anne ve babalarıyla arasında güçlü bir sevgi bağı olmayışıdır.

Keyword : Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? haberi , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? oku , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? konusu , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? hakkında , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? manşeti , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? perde arkası , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? olayı , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ? son dakika , Çocuğunuza Sevginizi Nasıl İletiyorsunuz ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com