30.05.2012 - 00:52
Okunma (2125)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık

Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık

 

 

Bu dörtler aslında hiç unutulmaz ama öğretmenlerimiz bu "4" ü , dört günde unutur...

 

2012 yılı yapılacak işler 4 ay öncesinden başlamıştı. herşey dört dörtlük olacaktı. öğretmen bu 'dört'ü hiç aklından çıkaramayacaktı. bu iş için dört bir tarafa haber verildi. olaydan haberi olanlar heyecanla senaryoyu okuyup dört köşe olmuşlardı. nitekim 2012 yılının başlarında senaryo sahne almaya ve ilk fragmanlar yayınlanmaya başlamıştı bile.

Sistem dört sac ayağı üzerine kurularak geri bildirimli döngüler şeklinde yürüyecekti. hükümetten mebe, mebden medyaya, medyadan sendikaya sonra geriye doğru... 201'4' e kadar ki süreyi de kapsayacak olan sistem dördüncü ay içerisinde sonuçlanmamalıydı. mutlaka karne sonrasına bırakılmalıydı.

Önce 4+4+4 meclisten geçirildi alkışlarla.

birinci dört

ikinci dört

üçüncü dört

dördüncü dört

4+4+4+4

Sistem dört dörtlüktü ve dördün üzerine kurulmuştu.

Dörtten sonraki öğretmenler dört bir tarafa savurulacakları endişesi ile gözlerini dört açmış haber bekliyorlardı çaresizce. yolun başında iken senaryo gereği öğretmen hakkında 4 önemli başlık belirlenmişti.

"öğretmenin eşdeği sistemde bulunamadı"

"öğretmenler çalışmıyor"

"öğretmenlere şahsiyet kazandırılacak"

"öğretmenler 15 saat çalışıyor"

Herkese ek ödeme var ama öğretmene yoktu.

Sahipsiz, kimlikliz ve kişliksiz kalmış öğretmenin sinirleri bozulupta öğrenciye birşey yapma endişesi ortaya çıkınca hemen "alo 147" sisteme koyuldu.

 

Tabiki 1+7=?/2=4 => 4+4

Sistem arzu edilen çerçevede devam ediyordu.

Nice fedekarlıklarla eğittikleri ve bugünlere getirdikleri insan gruplarından oluşan dörtlü ittifakın kendisine bu kadar düşman olacağını hiç düşünememişti öğretmenim.

 

Çünkü herşey 4 üzerine kurulmuştu. 4 ten sonra bir sayı yoktu.

 

Elo öğretmenim beni taciz ediyor hattı dört "4" lük bir proje olarak sunuldu ve öğretmenlere ve idarecilere inceleme soruşturma ve aba altından sopa gösterme noktasında dört "4" lük bir sonuç doğurdu.

Memur maaş zamları için ilgili hükümet üç buçuk önerdiğinde , öğretmenler nasıl geçineceğiz diye üç buçuk atarken sendikalar buçuk cingan işi diye eylemlere sarılıp meydanları doldurdu.

 

Hükümet ve sendikalardan umudunu kesen öğretmenler gözünü Hakem Heyetine dikmişken, kendi sendikanın temsilcisinin bile kendi aleyhine oy kullandığını görünce dört "4" lük bir kazık yediğinin farkına varmıştı ama 2012 yılı için tabelaya dört "4" lük ! bir zam yazılmıştı bile...

Öğretmenlerin umutları artık 201'4' e kaldığı yazılıp çizilmeye başlamıştı bile çoktan...

Artık akşam olmuş merak edilen bütün sorunlar ve sorular cevabını bulmuştu. süreçten ve sonuçtan dörde katlanmış öğretmen 4 ün basit matematiksel bir işaret olmadığını anlamıştı.

4 bir eğitim sisteminin adı,

4 insanca yaşamak için verilen onurlu mücadelenin sonucu,

4 201'4' e kadar dayanılacak bir karın ağrısı idi.

Hükümet, meb, medya ve sendikasından umduğunu bulamayan öğretmen için 4 rakamını unutmamak üzere 201'4' de ki seçimlere yemin eden öğretmenlerden tutunda "4" büyük sendikadan istifa edecem diyen öğretmenlere kadar herkes heryerde konuşuyor.

 

Öğretmenler her ne kadar yemiş olduğu dört "4" lük kazığı konuşsa da ;

 

Öğretmenlerimizin karın ağrısı bu sindirim sorunu da sadece 4 gün sürer...

 

Biz medya kuruluşları da dahil olmak üzere yorumlarla öğretmenlerin gazını 4 günde alırız !

Ertesi gün yine sağdakiler sağa , soldakiler sola geçer orta alana da merkeziyetçiler yerleşir ve yine öğretmenlerimiz birbirini sendikalar üzerinden yemeye başlar..

 

Yalakasen!

Ergenekonsen!

Bölücüsen!

 

İşte öğretmenlerin en hafifinden birbirine karşı olan yorumları ve uslupları..

 

Öğretmenim kendi meslektaşına saygı duymazsa, elin oğlu tabiiki öğretmene şahsiyet kazandıracağım der...

 

Yahu iş bırakma eylemine katılıp 4 saat ek ders almak için sevk getiren öğretmenlerle mi sınavları protesto edeceksiniz ?

 

Şimdiden arkayı dörtleyim öğretmen arkadaşlar...

 

Durmak yok yola devam....

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık haberi , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık oku , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık konusu , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık hakkında , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık manşeti , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık perde arkası , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık olayı , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık son dakika , Öğretmenlere Dört “4“ Lük Kazık

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com