30.05.2012 - 00:49
Okunma (1782)
Yorum (0)
Paylaş

4+4’lük Hüsran

4+4’lük Hüsran

 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 2012 yılı için 4+4, 2013 yılı için 3+3 oranında zam verdi.

 

Teklif 7'ye karşı 4 oyla kabul edildi. Teklife evet diyenler arasında Memur-Sen tarafından kurula önerilen öğretim görevlisi Aydın Başbuğ da bulunuyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “ hükümet memurları 4+4’lük hüsrana uğrattı” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında şunları söyledi:

 

“Toplu sözleşme süreci kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattı. Başından itibaren yaptığımız uyarılar da dikkate alınmadı.   Elektriğe, doğalgaza, kömüre,  temel gıda maddelerine yapılan  fahiş zamlar  karşısında memur maaşlarının eridiğini söyledik. Bunun yanı sıra  Türkiye tarihinde ilk defa memurlar 5 aydır zam almadan yaşamaya mahkum edildiler.Bütün bunlar karşısında memurların hak ettiği oran bu olmamalıydı. Ekonomik dar boğazın eşiğinde yaşayan kamu çalışanları için bıçak kemiğe dayanmış durumda.

 

Biz bu toplu sözleşmeden adalet bekledik. Biz bu toplu sözleşmeden refah payımızı istedik. Yıllardır memurlardan ve emeklilerden esirgedikleri nimette de külfette de adaleti istedik. Toplu sözleşme yaptığınız zaman daha yüksek oranda maaş zamma alacaksınız dediler. Dedikleri bu ise, biz kabul etmiyoruz. Kimsenin memurları, kandırmaya aldatmaya hakkı yoktur. Ek ödeme almayan kamu çalışanlarını görmezden gelmeye hakkı yoktur. Öğretmenleri, PTT çalışanlarını, din görevlilerini, öğretim görevlilerini, KİT çalışanlarını, sağlık ve maliye çalışanlarını kısaca 2 milyon 100 bin kamu çalışanını yok sayan bir anlayışı kabul etmiyoruz.

 

Daha ilk günden düğmenin yanlış iliklendiğini söylemiştik. Geldiğimiz nokta maalesef, söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bize gösteriyor. Hak etmedikleri muameleyle karşı karşıya kalan kamu çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Haklılığımızı yasal zeminler çerçevesinde aramaya, hakkımızı alana kadar mücadeleye devam etmeye kararlıyız”.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak tüm illerde 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü (yarın) kitlesel basın açıklaması yapacağız. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da aynı tarihte saat 12.30’de Güvenpark’ta açıklama yapacaktır.

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : 4+4’lük Hüsran haberi , 4+4’lük Hüsran oku , 4+4’lük Hüsran konusu , 4+4’lük Hüsran hakkında , 4+4’lük Hüsran manşeti , 4+4’lük Hüsran perde arkası , 4+4’lük Hüsran olayı , 4+4’lük Hüsran son dakika , 4+4’lük Hüsran

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com