27.01.2012 - 02:08
Okunma (1874)
Yorum (0)
Paylaş

Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın

Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın

 

 

Çocuğunun durumunu görüşmek için yanımıza gelen her aile daha biz bir yorum yapmadan çocuklarının çok zeki olduğundan, fakat çalışmadığından bahsediyorlar. Geçenlerde veli toplantısına gelen, uzun yıllar öğretmenlik yapmış bir velimiz; Hocam ben çocuğumu biliyorum benim çocuğum orta derecede bir çocuk dedi. Ben de Hocam eğitimci olduğunuz için daha realist yaklaşıyorsunuz herkes önce çocuğunun zeki olduğunu anlatıyor dedim. Onlar işi bilmediklerinden öyle söylüyorlar dedi.

Çocuğunuzun kapasitesini anlaya bilmek için bir uzmanın görüşüne başvuracağınız gibi bu konuda kendinizde gerçeğe yakın bir tahminde bulunabilirsiniz. Bunun içi kullanacağınız ölçü çocuğunuzun okul hayatı ve okul dışı faaliyetlerinde göstermiş olduğu başarı düzeyidir. Çocuğunuz ders başarısı yönünden sınırının en iyi öğrencileri basında yer alan sosyal faaliyetlerinde girişken ve liderlik özelliği olan, belirli bir ders veya alandaki başarısı, öğretmenlerinin veya çevresindekilerin takdirini kazanan biriyse, ne mutlu size. Bu takdirde çocuğunuzla ilgili beklentilerinizi yüksek tutmakta gerçekçi sebepleriniz var demektir.

Eğer çocuğunuz sınırlarını ancak geçebildiyse, sınırlarını geçerken çeşitli yardımlara ihtiyaç duyduysa, okulda geçer not alması ve meslek hayatında başarı göstermesi yine mümkündür. Ancak okul veya üniversite seçiminde beklediklerinizi çok yüksek tutmamanızda yarar vardır. Çocuğunuzla ilgili beklentilerinizde kendi umduklarınızla çocuğunuzun kapasitesi arasında gerçekçi bir denge kurun. Çocuğunuzun girdiği her imtihanı kazanamayacağını her zaman sınıf birincisi, olamayacağını bazen zayıf alabileceğini göz ardı etmeyin. Hele hele içinizden veya ima yolu ifadelerle çocuğunuzun beceriksiz tembel geri zekalı olduğunu düşünmeyin. Çünkü bu düşüncenizi nasıl olsa hisseder veya anlar. Sizin onun hakkında böyle düşündüğünüzü bilmesi onu aşılması belki de artık hiç mümkün olmayacak bir güvensizliğe iter.

Keyword : Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın haberi , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın oku , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın konusu , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın hakkında , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın manşeti , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın perde arkası , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın olayı , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın son dakika , Çocuğunuzun Sınırlarını Zorlamayın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com