28.05.2012 - 16:54
Okunma (1916)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Ek Ders Darbesi

Öğretmenlere Ek Ders Darbesi

Öğretmenlere ek ders darbesi...

 


Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlere artık ayakta tedavi kapsamında ek ders ödemesi yapılmayacak. Bakanlarkurulu kararı ile " bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavinedeniyle " ibaresi 10.05.2008 tarih ve 26872 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan madde metninden çıkarılmıştı.

Bu kararın yürütmesinin durdurulması ve esastan iptali istemiyle Danıştay'a dava açan Türkeğitimsen'in bu başvurusunu Danıştay reddetmişti. Türkeğitimsen'in İdari Dava Dairelerine yapmış olduğu itirazın kabul edilmesinin ardından öğretmenlere bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavilerde ek ders ücreti ödenmekteydi.

Daha sonra kararı esastan görüşen Danıştay 2. dairenin 30.11.2011 tarih ve 2011/5943 sayılı kararlarıyla dava reddedilmiştir. Bu karara her ne kadar Türkeğitimsen İdari Dava Dairelerine tekrar itirazda bulunsa da; Milli Eğitim Bakanlığı Valiliklere resmi bir yazı göndererek " bir ayda dört günü geçmemek üzere görülen tedavi nedeniyle ek derslerin kesilmeyeceği" kararının uygulanmayacağını ve bu şekilde yapılan tedavilerden ek derslerin kesileceğini duyurdu.

Sonuç olarak 30 Kasım itibariyle ayakta tedavi nedeniyle yapılan ek ders ödemeleri de talep edilebileceği gibi , İdari Dava Dairelerine yapılan itiraz sonuçlanana kadar ayakta tedavi gören öğretmenlerin ek dersi kesilecektir.

kamudan haber

Keyword : Öğretmenlere Ek Ders Darbesi haberi , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi oku , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi konusu , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi hakkında , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi manşeti , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi perde arkası , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi olayı , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi son dakika , Öğretmenlere Ek Ders Darbesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com