26.05.2012 - 19:55
Okunma (1848)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı !

Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı !

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde öğretmen maaş zamlarına yönelik soru sorulması üzerine, öğretmen maaşlarının çok fazla olduğunu, haftada 15 saat çalıştıklarını, memurların 40 saat çalıştığını dolayısıyla aldıkları ücretin memurlara haksızlık olduğunu söyledi. Sayın başbakan'ın bu açıklamalardan sonra yapması gereken kimseye haksızlık olmaması için, günah olmasın diye öğretmen maaşlarını acilen yarıya indirmesi ve ek dersi kaldırmasıdır !

 

Başbakan'a göre öğretmenler haftada 15 saat çalışmakta. Üstüne üstlük birde inanılmaz bir maaş almaktalar. Hatta birde diğer memurlara hem az çalışarak hemde çok fazla maaş alarak haksızlık yapmaktalar.

 

Evet öğretmenlerimiz haftada 15 saat derse girip okulun kapısını kapatıp evine giderler. Ders anlatmaktan başka hiçbir iş yapmazlar. Diğer hiçbir memur gibi evlerine işte götürmezler. Ha birde saat 15 te çıkarlar. Hafta sonu çalışmazlar üstüne birde üç ay tatil yaparlar. Sonra da utanmadan meydanlara dökülür eylem yaparlar birde o biçim zam teklifi olan yüzde 4 zammı beğenmezler. Şimdi bu öğretmenlere ne demeli !

 

Öncelikle öğretmenlerin nasıl çalıştıklarını, ne iş yaptıklarını, ne kadar ücreti hakettiklerini anlayabilmek için eğitimin içinden gelmiş olmak gerekir. Mevcut hükümette ise milli eğitim bakanı dahil eğitimin içinden gelen hiç kimse yoktur. Ha eğitimci kökeni olanların da koskoca başbakan öğretmenlere böyle derken çıkıp "hayır öğretmenlerimizin çalışma durumu öyle değil" diyecek hali yok ! Zaten diyebilse o camianın içinde ne işi var ?

Bir kere herşeyden önce öğretmenlerin uzun yıllar süren bir emekten sonra ÜNİVERSİTE okuyup en az 4 yıllık kazanılması zor fakültelerden mezun olduklarını, ülkenin geleceğini yetiştirecek kadar pedogojik ve akademik eğitim almış insanlardır. Bu mesleğe sahip olabilmek için verdikleri emek kadarda refahı haketmiş insanlardır. Diğer memurlarla öğretmeni kıyaslamak anlamsızdır. Ayrıca kutsal meslek denilen Başöğretmen Atatürk'ün başlattığı bir meslek olan öğretmenlik toplum içerisindeki değerini, saygınlığını, onurunu zaten ytirmiştir. Birçok öğretmen ek iş yapmaktadır.

Başbakan bu açıklamayı yapana kadar öğretmenlerin ne kadar zor durumda olduklarını, paraya endeksli saygı göstermeye alışmış bir toplum içerisinde ne kadar ezildiklerini zaten herkes biliyordu. Ancak şu var ki; cumhuriyet tarihinin başından ortasına kadar uzun bir dönem ülkenin göz bebeği olan öğretmenlik mesleğinin, milletvekilleri ile kıyaslanamayacak kadar önemli işler yapan öğretmenlerin, bugünlere neden, ne amaçla, hangi fikirle geldiğini Başbakan geçtiğimiz günlerde konuşana kadar kimse anlayamıyordu.

Meğer öğretmenlerin bu hale getirilmesinin tek sebebi, diğer memurlara haksızlık olmasıymış. Bize göre diğer memurlara hala haksızlık yapılmaktadır. Onlar 40 saat çalışmaktadır. Öğretmen 15 saat. Duruma bakarsak memurlar 1800 TLmaaş alıyorsa öğretmen en fazla 800 TL maaş almalıdır. Adalet,kalkınma, hak, eşitlik, dürüstlük, aydınlık, ancak ve ancak bu şekilde sağlanabilir bu ülkede ! Başka hiçbir yolu yoktur!

Başbakan acilen bu ülkedeki tüm dengeleri, ücret dengesini, toplum dengesini, öğretmen maaşlarını düşürerek sağlamalıdır !

 

Yorum siz değerli okuyucularımızın!

Keyword : Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! haberi , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! oku , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! konusu , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! hakkında , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! manşeti , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! perde arkası , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! olayı , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı ! son dakika , Öğretmen Maaşı Yarıya İndirilmeli ! Ek Ders Kaldırılmalı !

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com