24.05.2012 - 15:51
Okunma (1814)
Yorum (0)
Paylaş

Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti

Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Öğretmenlerin düşürüldüğü duruma isyan etti.

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bugüne kadar iş bırakma eylemi yapmaya gerek duymadıklarını kaydeden  Gündoğdu , böyle bir eylemi yapmak zorunda bırakıldıklarını belirterek, “Öğretmenler, Milli Eğitim ve Maliye bakanları eliyle dövülüyorsa, buna sessiz kalmayacağız. Kimse öğretmenleri sahipsiz sanmasın, değersizleştirmesin, öğretmenlerin yaptığı işi yok sayarak siyaset yapmaya çalışmasın” dedi.

 

 

 

Gündoğdu , “Son  yapılan  yasal düzenlemeyle memurlar  toplu  pazarlık hakkına kavuştu ancak, hükümet  toplu sözleşme  masasına , alınterini hesaplayan   hesap  makinesiyle gelmedi. Hükümet  toplu  sözleşme  masasında , diyalogda cömert, para vermede cimri davranmıştır” şeklinde  konuştu .

 

 

Ek ödeme mağdurları arasında  en çaresizlerin öğretmenler ve  öğretim elemanları olduğunu dile getiren Gündoğdu , şöyle devam etti: “Yeni göreve  başlayan  bir öğretmen bin 624, bir okutman ise bin 840 lira maaş alıyor. Bakan Sayın Ömer Dinçer ise, ‘öğretmenlere en yüksek maaş veren ülkeler arasında olduğumuz’ yönünde açıklama yapıyor. Bu mu o verdiğiniz yüksek maaş? Para verip vermeyeceğinizi siz bilirsiniz ama kimse öğretmenleri yok sayamaz, değersizleştiremez.”

 

 

Eğitim Şart ise Ek Ödeme de Şarttır

 

 

Gündoğdu’nun, “Bu bir başlangıç. Ek ödemeyi ya alacağız ya alacağız, var mısınız” sözlerine, alandakiler ‘varız’ cevabını verdi ve “Ek ödeme yoksa, iş de yok”, “Eğitim şart ise, ek ödeme de şarttır” şeklinde slogan attı.

 

 

Toplu görüşme tiyatrosundan kurtulmak için mücadele verirken, toplu sözleşmenin, sonuçları itibarı ile toplu görüşmelerin gerisinde kaldığını söyleyen Gündoğdu, 2,5 milyon memur ve 1,8 milyon memur emeklisinin hayal kırıklığına uğratıldığını, ek ödemeden mahrum bırakılan öğretmen ve öğretim elemanlarını ise derinden yaraladığını, moral ve motivasyonlarını adeta sıfırladığını kaydetti.

 

 

Ahmet Gündoğdu, ‘Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor’ diyenlerin, kamu çalışanları söz konusu olunca, ‘daha fazlasını veremeyiz, yoksa Yunanistan’a döneriz’ edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmadıklarını vurgulayarak, “Eğer büyüme varsa, bunun maaşlarımıza yansımasını istiyoruz. ‘Ek ödeme, toplu sözleşme masasının konusudur’ diyerek, masayı işaret edenler, sözünü masada da yerine getirmemiş ve eğitim çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Bin 624 TL alan 9/1 öğretmeni, bin 856 TL alan 7/1’deki öğretim görevlisi, 4/C’lisi, hizmetlisi, şefi, memuru ilk toplu sözleşme masasını hüsran masası olarak anacaktır. Eğitim çalışanları olarak, Kamu İşveren Heyeti’nin, dolayısıyla hükümetin bu tavrını not ediyoruz ve hükümete, kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız diyoruz” diye konuştu.

 

 

Sermayeye Kasa Açık, Memura Cari Açık!

 

 

Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebi görmezden gelen Kamu İşveren Heyeti’nin, anlaşmazlığın, ilk toplu sözleşmede toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusu olduğunu ifade eden Gündoğdu, sermayeye gelince kasanın kapısını açan hükümetin, kamu görevlilerinin haklı taleplerine, ‘cari açık’ gerekçesine sığınarak ‘hayır’ dediğini dile getirdi. Bugün, işlerine sahip çıkmak, işlerini ve emeklerini değersiz görenlere ne kadar önemli olduklarını haykırmak için işe gitmediklerini ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

 

 

“Taban aylığa zam için, aile yardımının artırılması için, emekli ikramiyesindeki otuz yıllık sınırlamanın kaldırılması için, toplu sözleşme ikramiyesindeki beklentimizin karşılanması için, ek ödeme artışı için, özel hizmet tazminatı ve ek göstergedeki adalet beklentimizin yerine getirilmesi için, hükümetin 3,5+4’lük cimri zam teklifine isyanımızı haykırmak için, 4/C’li personele 200 TL seyyanen zam yapılması için, hekim dışı personelin, din görevlilerinin ek ödeme mağduriyetini gidermek için alanlardayız. Toplu sözleşme masasında ek ödeme mağduriyetimizin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerimizin karşılanmamasını kabul edemiyoruz. Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor, bir günlük iş bırakarak, burada oturma eylemi yapıyoruz.”

Keyword : Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti haberi , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti oku , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti konusu , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti hakkında , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti manşeti , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti perde arkası , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti olayı , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti son dakika , Ahmet GÜNDOĞDU İsyan Etti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com