24.05.2012 - 15:47
Okunma (1634)
Yorum (0)
Paylaş

Artık Daha Ucuz Olacak

Artık Daha Ucuz Olacak

"Gazda ABD devrimi kapıda, 4 yılda fiyatlar yüzde 50 düşer"

 

Enerjide Rusya'nın tekelini kırıp, oyunun kartlarının yeniden dağıtılmasına neden olabilecek 'kaya gazı' (shale gaz) tartışması alevlendi.

 

ABD'nin 231 yıllık ihtiyacını kaya gazından üretmeye başlayıp iç tüketimde bin metreküplük gazın fiyatını 90 dolara indirmesi gazda Rusya'ya bağımlı olan diğer ülkeleri de harekete geçirdi.

 

Türkiye ve Avrupa ülkelerinde kaya gazı rezervleri tespit edildi, çalışmalar başladı.

Enerjide umut olabilecek kaya gazı dünyanın en büyük gaz ihracatçısı Rusya'yı ise endişelendiriyor.

 

Ülkenin en büyük kamu bankası Sberbank konuyla ilgili rapor yayınladı.

Gaz şirketi Gazprom'u şok eden raporda "Doğalgazda ABD devrimi kapıda, fiyat 4 yılda yarı yarıya düşer" denildi. Raporda, Gazprom'un 2016'da Avrupa'daki payını önemli ölçüde kaybedebileceği belirtildi.

 

TÜRKİYE HAZİRANDA BAŞLIYOR

Kaya gazı 32 ülke, 48 bölgede bulunuyor.

 

En fazla rezervin Türkiye ve Polonya'da olduğu belirtiliyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın çalışmasına göre Diyarbakır, Erzurum ve Trakya'daki üç alanda shale gaz-petrol baseni var.

 

Bu bölgelerde 20 trilyon metreküp doğalgaz ve 500 milyar varil petrol rezervi taşıyabilecek kaya yapılarının olabileceği tespit edildi.

 

TPAO yetkilileri, Shell'in kaya gazı metodu ile arama yapacağını belirterek, "Haziranda ilk çalışmalar başlayacak. Önemli rezervlere ulaşabiliriz" diyor.

 

Keyword : Artık Daha Ucuz Olacak haberi , Artık Daha Ucuz Olacak oku , Artık Daha Ucuz Olacak konusu , Artık Daha Ucuz Olacak hakkında , Artık Daha Ucuz Olacak manşeti , Artık Daha Ucuz Olacak perde arkası , Artık Daha Ucuz Olacak olayı , Artık Daha Ucuz Olacak son dakika , Artık Daha Ucuz Olacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com