22.05.2012 - 18:21
Okunma (1799)
Yorum (0)
Paylaş

Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde?

Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde?

 

 

Toplu Sözleşme sonucunda Sendikalar Hükümet ile anlaşamadılar. Bunun doğal bir sonucu olarak ta iş bırakma eylem kararı alındı. Tüm sendikalar yarın iş bırakarak meydanlarda olacaklar.

 

Sendikaları almış olduğu bu karara karşılık İstanbul da İl Milli Eğitim Müdürlükleri okul ve kurumlara bir yazı göndererek, sendika genel merkezlerinin almış oldukları karar sonucunda iş bırakacak öğretmenlere cezayı müeyide ile karşılacakları konusunda bir yazı gönderdiler ve bu yazının tüm eğitim camiası çalışanlarına imza karşılığı duyurulmasını belirttiler.

 

Yazının içeriği ise:

 

“Sendikal Faaliyetler ile ilgili Kurumnet üzerinden müdürlüğümüzce gönderilen 02/05/2012 tarih ve ve640/8292 sayılı yazımız ve eklerinin okulunuzda görevli tüm öğretmence personele imza karşılığı duyurulması;

(Eğitim Denetmenleri Başkanlığı (İnceleme Soruşturma Birimi))”

 

Bu yazı kapsamında duyurulması istenen yazıda ise;

 

“657 sayılı DMK nun 125/C-6 maddesinde yer alan; “Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek, “aylıktan kesme cezası yaptırımı öngörülmüştür.” denilerek devamında; “…yargı kararları ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği kararlar belirtilerek, bu kararlar çerçevesinde yasal olarak gerçekleştirilen sendikal faaliyetlere katılımın özür olarak kabul edilmesi gerektiği düşünülmekle birlikte bu konuda ilgili kanunlarsa yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.” denilmektedir.

 

İlgili yazını son paragrafında ise “Görüldüğü gibi; bu görüşümüzde görüşe konu olan fiile ilişkin disiplin hükümlerinin uygulanmaması yönünde herhangi bir ifade yer almamaktadır.” denilmektedir.

 

Son paragraftan da anlaşılacağı gibi okullara eğitimcilere imza karşılığı duyurulması gereken yazıda açıkça gözdağı verilmektedir. Oysa sayın yetkililerin bilmediği bir şeyi hatırlatmakta fayda vardır. “Sendikaların eylem kararları doğrultusunda işe gelmeyen memurlara, Danıştay kararı gereği ceza verilememektedir. Bunun sonucunda da memurlarımızın ayrıca sevk veya rapor almasına da gerek yoktur.”

 

Sayın Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okullara imza karşılığı duyurulmasını istediğiniz bu yazının eğitim çalışanları gözünde hiçbir hükmü yoktur. Dolayısı ile de verdiğiniz gözdağının da bizler için bir anlamı olmayacaktır. Yarın meydanlar tüm memurlarımızın ve eğitim çalışanlarınındır.

 

Gün Toplu Sözleşme masasında memuru hiçe sayan, eğitimcilere ek ödemeyi çok görenlere karşı hesap sorma günüdür. Eğitim Bir Sen İstanbul Şubeleri olarak 23 Mayıs Çarşamba günü  iş bırakıyor ve saat 11:00 Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde memuru ve eğiticiyi yok sayan zihniyeti protesto ediyoruz.

 

Melih Durmaz

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube

Şube Sekreteri

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? haberi , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? oku , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? konusu , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? hakkında , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? manşeti , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? perde arkası , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? olayı , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde? son dakika , Milli Eğitim Müdürlükleri Neyin Peşinde?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com