19.05.2012 - 18:52
Okunma (1707)
Yorum (0)
Paylaş

Hükümet; Memurla Alay Ediyor!..

Hükümet; Memurla Alay Ediyor!..

 

 

 

Toplu sözleşme görüşme masasına 3+3 lük komik bir zam önerisiyle oturan hükümet, 2,5 milyon memurla nasıl alay ettiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Başkanımız Sayın Erdoğan YAZICI; “ Aylardan beri memuru oyalayan ve 5 aydır memurların alması gereken 2012 maaş zammını türlü gerekçelerle savsaklayarak bu güne kadar erteleyen hükümetin, toplu sözleşme masasında memurlara önerdiği 3+3 lük maaş artış zammını kınıyor ve şiddetle protesto ediyoruz.... Elektriğe ve doğal gaza % 20 lik zamları hiç tereddüt etmeden veren ve bunların yansıması olarak bütün tüketim maddelerine yaklaşık aynı oranlarda zam gelmesine sebep olan Hükümetin, sıra memur maaş zammına gelince gözlerini kapaması, kulaklarını tıkaması memurla resmen alay etmenin ve küçümsemenin bir göstergesidir.

Söze gelince mangalda kül bırakmayan, sözde dünyanın en hızlı büyüyen 2. ekonomisi olan ve yaşanan küresel ekonomik krizden etkilenmediği özellikle vurgulanan bir Ülkenin, memuruna reva gördüğü bu maaş zammını kabul etmek mümkün değildir.

Eğer gerçek anlamda ekonomik bir büyüme varsa ve eğer yaşanan küresel finansal krizden Ülkemiz gerçekten etkilemiyorsa bunun göstergesi olarak tüm kesimlerin gelirlerin de gözle görülür bir artış olması ve milli gelirin eşit şekilde paylaşılması gerekmektedir.

Eğer milli gelirden bir kesim uçuk şekilde istifade edip memur kesimine sadaka gibi bir zam öneriliyorsa burada haktan ve adaletten söz etmek ancak abesle iştigal olacaktır.

Bugün geldiğimiz noktada ne kadar pembe bir tablo çizilmeye çalışılırsa çalışılsın, bütün çalışan kesim ve ufak esnafın neredeyse hepsi bankalara borçlu durumdadır. Çalışan kesim her ay bankalara çalışmakta ve faiz yükü altında ezilmektedir.

Çalışan kesim öyle bir hale gelmiştir ki, borcunu borçla kapatmaya çalışmakta ve bunun karşılığında da nefes alamaz bir hale getirilmiştir.

Çalışanların borçlarını ödeyemediği için haciz ve icralarla karşı karşıya kaldığı bir dönemde kalkıp ekonomik büyümeden, rahatlamadan ve kalkınmadan söz etmek ancak kendimizi kandırmaktır.

Bir taraftan milletvekili ve milletvekili emeklilerinin bir gece yarısı operasyonuyla maaşlarını iki katına çıkaracaksın, bir taraftan emekli olan paşalara trilyonluk makam araçları alıp tahsis edeceksin, ama sıra memura gelince ekonomik programı bahane ederek onlarla alay edeceksin. Bu nasıl bir çifte standarttır anlamak mümkün değildir. “ Dedi.

Keyword : Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. haberi , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. oku , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. konusu , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. hakkında , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. manşeti , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. perde arkası , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. olayı , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!.. son dakika , Hükümet; Memurla Alay Ediyor!..

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com