19.05.2012 - 18:51
Okunma (2235)
Yorum (0)
Paylaş

23 Mayıs’ta Grevdeyiz

23 Mayıs’ta Grevdeyiz

 

ANKARA-Aralarında Eğitim-İş’in de bulunduğu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikalar, Sakarya Caddesi’nde, Hükümetin yüzde 3+3’lük zam teklifini protesto etmek için basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, 23 Mayıs’ta ise diğer emek örgütleri ile birlikte işbırakacaklarını açıkladı.

Sakarya Caddesi’ndeki anıt önünde toplanan Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikaların üyeleri ellerinde, “Masadan kalk alanlara gel”, “Millete din iman, kendine hanhamam”, “Doğalgaza yüzde 25, ücretliye yüzde 3. Adaletin batsın AKP” yazılı pankartlar taşıdı ve “AKP zammını al başına çal”, “Zam, zulüm, işkence, işteAKP” sloganlarını attı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada, “Grevsiz ve toplu sözleşmesiz,antidemokratik maddeler içeren bu sendika yasasıyla kamu çalışanlarının sözde toplu sözleşme masalarında hakkını alması mümkün değildir” dedi. Kamu çalışanlarının “hak verilmez, alınır” şiarıyla hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

“Kamu emekçilerinin maaşlarına en az yüzde 25 zam yapılması gerekmektedir. Ayrıca, ek ödemeleri düzenleyen 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yaratılan ücret adaletsizliği giderilmeli, öğretmenlere ve akademisyenlere en az 300 TL ek ödeme yapılmalıdır.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamu çalışanları refah payından hakkını alamamış ve bugünen düşük dereceli memur maaşında yaklaşık 400 TL dolayında bir kayıp yaşanmıştır. Bu miktarın en kısa zamanda maaşlara yansıtılması gerekmektedir.

Kamu çalışanları haklarını ancak, üretimden gelen gücünü kullanarak, demokratik ve meşru zeminlerde mücadele ederek kazanabilir. Eğitim iş kolunda örgütlüsendikalar aralarındaki farklılıkları bir yana bırakarak 23 Mayıs’ta tüm Türkiye’de eylem birlikteliği sergilemeli ve iş bırakma eylemine destek vermelidir.”

Keyword : 23 Mayıs’ta Grevdeyiz haberi , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz oku , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz konusu , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz hakkında , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz manşeti , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz perde arkası , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz olayı , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz son dakika , 23 Mayıs’ta Grevdeyiz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com