19.05.2012 - 18:46
Okunma (1748)
Yorum (0)
Paylaş

500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır!

500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in memur maaşlarına yapılmasını önerdiği 2012 yılı için yüzde 3+3, gelecek yıl için yüzde 2+3 oranındaki zamların memurları çileden çıkardığını söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Bakan Çelik bu teklifiyle, memurlara adeta sokağı işaret etmiştir. Memurların hem Sayın Çelik'in açıkladığı zam oranına hem de yetkili sendikalara umut ve tahammülleri kalmamıştır. Bu durumda zam tartışması, ancak Başbakan Erdoğan’ın kendisinin konuya el atmasıyla çözülebilir” dedi.

 

Avcı şunları kaydetti;

 

Toplu sözleşme masasında hükümetin resmi teklifinde ek ödemenin önerilmemesi öğretmenleri kızdırmış ve hayal kırıklığına uğratmıştır. Oysa öğretmenler genel zamdan ziyade eködemeye odaklanmış durumdadır. Kazanılmış hakları dahi koruyamayan, taleplerini, tepkilerini ve eylemlerini ortaklaştıramayan, günlerdir süren toplu sözleşme sürecinde bir türlü kontratakta bulunamayan yetkili sendikalarla öğretmenlerin beklentilerinin karşılanması ve sorunlarının çözülmesi mümkün görülmemektedir.

 

666 sayılı ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi en çok bürokratları sevindirdi ve onlara astronomik ek ödemeler verdi. Öğretmenler, öğretim görevlileri ve eğitim çalışanları bu düzenlemede unutuldu. Bugün kamuda en düşük maaş alan kesim öğretmenler oldu. 666 sayılı mevzuatın dışında tutulan öğretmenlere yapılan bu haksızlığın toplu sözleşme masasında ele alınarak çözüleceği dile getirilmişti. Fakat görünen o ki gerek hükümet gerekse yetkili sendikalar öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının bu mağduriyetine çözüm üretecek çabayı gösterecek iradeden yoksundur.

 

Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına 500 TL ek ödeme verilmesi DES’in olmazsa olmazlarındandır. Ek ödemesiz bir toplu sözleşme mutabakatını reddediyoruz. Fatih projesi başta olmak üzere eğitim sisteminde başlatılan birçok yenilik ve reformun hedefine varması için ekonomik ve özlük sorunları çözülmüş nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olunduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

D. Eğitimciler Sendikası

Keyword : 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! haberi , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! oku , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! konusu , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! hakkında , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! manşeti , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! perde arkası , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! olayı , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır! son dakika , 500 TL’lik Ek Ödeme Olmazsa Olmazımızdır!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com