26.01.2012 - 23:11
Okunma (1754)
Yorum (0)
Paylaş

Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek

Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,ders kitaplarının yeniden düzenleneceğini,  yönetmeliğe göre ders kitaplarının insan haklarına aykırılık, cinsiyet, ırk, dil, din, renk, siyasi düşünce, felsefi görüş ve benzeri ayrımcılık içeremeyeceğini belirtti.

Bakan Dinçer, Ortaöğretim 10. sınıf tarih dersi kitaplarında “Süryanilerin dış güçlerle işbirliği yaparak vatan hainliği yaptığı, arkadan vuran isyancılar” olarak gösterildiğini yönünde iddiaları Meclis gündemine taşıyan Süryani kökenli BDP Mardin milletvekili Erol Dora’nın soru önergesini yanıtladı. Tarih dersi 10. Sınıf ders kitabında Süryani vatandaşlarımız başta olmak üzere hiçbir vatandaşımızı üzecek ve onları ötekileştirecek ifade ve yaklaşımlara bütün öğretim programlarında ve ders kitaplarında olduğu gibi yer verilmediğini belirten Dinçer şunları söyledi:

 

“Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nde ders kitapları 'insan haklarına aykırılık, cinsiyet, ırk dil, renk, siyasi düşünce, felsefe görüş ve benzeri ayrımcılık içermez' hükmü yer almaktadır. Hele ki vatan hainliği gibi bilimsel yaklaşımdan uzak bir ifadenin ders kitaplarında kullanılması pedagojik açıdan da son derece sakıncalıdır. Söz konusu yönetmelik gereği de hiçbir topluluğun herhangi bir suçlamayla itham edilmesinin doğru olmadığı düşünülmektedir.”

Keyword : Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek haberi , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek oku , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek konusu , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek hakkında , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek manşeti , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek perde arkası , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek olayı , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek son dakika , Ders Kitapları Yeniden Düzenlenecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com