19.05.2012 - 05:26
Okunma (1843)
Yorum (0)
Paylaş

Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız

Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız

 

MEB, 6 Mayıs 2010 tarihinde çıkardığı yeni, Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile öğretmenlerin bazı hakları ellerinden almıştır.

 

 

MEB Atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki son değişiklikle yeniden düzenlenen hizmet bölgelerinin ve hizmet puanlarının masa başında çalışanlar tarafından yapıldığı ayyuka çıkmıştır. MEB’in taşradaki eğitimcilerin nasıl bir ortamda ve ne şartlarda çalıştıklarını tamamen göz ardı ettiği ve büyük sıkıntılar çıkardığı herkes tarafından gözlemlenmektedir.

Birincisi, doğu hizmetini tamamlamak için yüksek KPSS puanı alan insanlar ülkenin en ücra köşelerini seçtiler. Devlete olan görevlerini yerine getirmek için köyleri tercih ettiler. Yeni düzenleme ile onlara ceza verilirken batıda çalışan öğretmenlere “Size doğu hizmeti kalktı, siz çok cefa çektiniz yeter artık(!)” dediniz. Doğunun en ücra köylerinde terörle iç içe yaşayan öğretmenlerin durumu ne olacak? Özellikle sınıf öğretmenleri. Örneğin Elazığ’ın Diyarbakır sınırında bir köyde çalışan sınıf öğretmeni ne yapsın. Tek tesellileri 30 hizmet puanı almalarıydı. Bir gün batıda bir yerlerde ya da memleketlerinde öğretmenlik yapma hayallerini elinden aldı bu düzenleme. Şimdi, 30 olan hizmet puanının 22 olduğunu öğrenen, iyiden iyiye bunalıma giren öğretmenin durumu ne olacak. “Sen sahte evlilik yap yoksa batıya gelemezsin kardeşim mi?” diyelim.

İkincisi köyde çalışan öğretmen ile ilçe merkezinde çalışan öğretmene aynı hizmet puanını REVA gördünüz. Yozgat ili Sarıkaya ilçesi Kadıgüllü köyünde çalışan bir öğretmen 26 hizmet puanı alırken bu düzenleme ile birlikte 18 puan alacaktır. İlçe merkezide 18 puandır. Merkez ile köy şartı bir midir?

Köy okulunda da kalorifer varmış!!! Fiziki imkanlar ve yeterlilikler ilçe merkezi ile aynıymış!! Bilmiyorsunuz tabi köyde çalışmanın zorluklarını. Unutulmasın ki köy okulları eldeki imkânlar dâhilinde geliştirilirken idareci ve öğretmenlerin tüm benlikleriyle verdikleri emekleri ve çırpınışları, köy ve merkez farkını ortadan kaldırmaya çalışmaları, kendileri için değil geleceğimiz olan öğrencilerimize daha iyi imkânlar sunup ülkemizin geleceğini aydınlatmak içindir. Bunun karşılığı tayin için tek tesellimiz puanların düşürülmesi mi olmalı? Sabah bir saat önce kalk, günde 50-60km yol git, yılda 1.000TL ortalama servis parası ver, her gün öğle yemeğinin kaygısını yaşa… Merak ediyorum aynı puanla köylerde nasıl öğretmen tutacaksınız?

Sonuç olarak bu düzenlemenin tekrar gözden geçirilmesini, kuşbakışı değil de sahaya inilerek bizzat öğretmenin ve sendikaların görüşleri alınarak revize edilmesini istiyoruz…

Recep AKDEMİR

Eğitim Yöneticisi

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız haberi , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız oku , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız konusu , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız hakkında , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız manşeti , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız perde arkası , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız olayı , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız son dakika , Köylerde Nasıl Öğretmen Tutacaksınız

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com