16.05.2012 - 18:29
Okunma (2177)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler

Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler

Aylardır Ek ödemeyi söke söke alacağız diyen Eğitimbirsen ek ödeme talebinden vazgeçti. Ek ödeme yerine Öğretmene eğitim öğretim hizmeti tazminatı istedi... İşte ayrıntıl

Öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının ‘ek ödeme’ sorunu hizmet kolu bazında masada görüşülecek birinci madde olarakkararlaştırılmıştı. Ancak ek ödemeden yararlanmayan diğer memurlardan da benzer talepler gelmesi, öğretmene ek ödemeyi sıkıntıya sokunca, ek ödemekonusunda anlaşılamaması halindealternatif olarak ‘Eğitim-Öğretim Tazminatı’nda artış önerildi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer,Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, sendika Hukuk Müşavirleri ile Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul, Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes Polat, Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Kaan Saygılı, Hazine Müsteşarlığı Daire Başkan Vekili Mete Saat ile bazı uzmanlarınkatıldığı komisyon toplantısında toplu sözleşme masasında görüşülmek üzere teklifler tasnif edildi.

Teklifler, Hizmet Kolu Kapsamında Görüşülebilecek Mali ve Sosyal Haklar, Genel Kapsamda Görüşülebilecek Mali ve SosyalHaklar, Toplu Sözleşmenin Hangi Bölümünde Değerlendirileceği Konusunda Uzlaşılamayan Teklifler, Mali ve Sosyal Hak Kapsamında OlduğuKonusunda Uzlaşılamayan Teklifler olmak üzere tasnif edildi. Her hizmet kolunda komisyon toplantıları planlanan saatte biterken, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda planlanan süre yetmedi ve ikinci birtoplantı daha yapılmak zorunda kalındı.
İşte Eğitim Bir Sen'in ek tazminat talebi...

1

Ek ödeme artışı (2. sıradaki teklifin kabul edilmesi halinde bu teklif dikkate alınmayacaktır).

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfındaki personelin ek ödeme oranlarının 50 puan (314 TL) artırılması.

2

Eğitim öğretim tazminatı artışı (1. sıradaki teklifin kabul edilmesi halinde bu teklifin 50 puanlık artışa tekabüleden kısmı dikkate alınmayacak, 17 puanlık artış oranı teklifi dikkate alınacaktır).

Eğitim öğretim tazminatı oranlarının 67 puan (419 TL) artırılması; 1. Sıradaki teklifin kabulü halinde 67 puanlık artış teklifinin 50 puanının dikkate alınmayarak eğitim-öğretim tazminatının 17 puan artırılması


Ek Tazminat: Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dâhil kadrolarda bulunan personelden; 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli (IV) sayılı Cetvel’de yer alan yörelere sürekli görevle atananlara bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru aylığının; 1. bölgede görev yapanlara yüzde 10’u, 2. bölgede görev yapanlara yüzde 20’si, 3. bölgede görev yapanlara yüzde 30’u, 4. bölgede görev yapanlara yüzde 40’ı, 5. bölgede görev yapanlara yüzde 50’si, 6. bölgede görev yapanlara yüzde 75’i, 7. bölgede görev yapanlara yüzde 90’ı oranında ek tazminat ödenmelidir.
En yakın il ve ilçe merkezine uzaklığı en az 10 km olan köy ve diğer yerleşim birimlerine sürekli görevle atanan ve buralarda fiilen görev yapanlara, 2006/10344 sayılı BakanlarKurulu Kararına ekli (IV) sayılı Cetvel’de gösterilen il ve ilçelere bağlı köy ve diğer yerleşim birimlerinde yüzde 25, söz konusu cetvelde sayılmayan diğer il ve ilçelere bağlı köy ve diğer yerleşim birimlerinde yüzde 15 oranında ayrıca ek tazminat ödenmelidir.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

 

Keyword : Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler haberi , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler oku , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler konusu , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler hakkında , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler manşeti , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler perde arkası , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler olayı , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler son dakika , Öğretmene Ek ÖdemeYerine Eğitim Öğretim Hizmeti Tazminatı İstediler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com