15.05.2012 - 17:35
Okunma (1807)
Yorum (0)
Paylaş

Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık

Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık

TRT Haber de Neler Oluyor programına katılan Mehmet ŞİMŞEK sadece 1 yıl olarak düşünmeyin geriye dönüp bakılması gerektiğinden bahsetti.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Neler Oluyor programında TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sorularını cevaplandırdı.

 

Mehmet Şimşek memura önerilen zam oranlarıyla ilgili Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun açıklamalarına karşın "Memuru önemsiyorum ve hakikaten memurumuza geçmiş dönemde iyi artış yaptık. Sadece bir yıllık bir döneme bakmak yanlış olur. Hükümet olarak masaya oturup eşit taraflarla müzakare yapıp olumsuz sonuçlanırsa hakem kuruluna gidecek. Ortalama memur maaşı 2002 Aralık maaşı 578 TL iken , 2011 Aralık maaşı 1799 TL dir. Burada ki artış % 228 iken enflasyon oranı ise % 132 dir." dedi.

 

Hükümet zam teklifini açıkladı. Sendikalar buna tepki gösterdi. Memurların beklentileri daha fazla. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Şimşek:”Memurumuzu biz önemsiyoruz. AK Parti hükümeti zamanında ciddi maaş artışları oldu. Olaya son altı aylık bazda bakmamak lazım. Genele bakmak lazım. Ortalama memur maaşı 2002 yılı Aralık ayında 578 liraymış. 2011 Aralık ayında 1799 lira, enflasyon farkıyla beraber yüzde 228 artmış. Bu dönemde toplam enflasyon artışı yüzde 132. En düşük memur maaşı 2002 Aralık ayında 392 lirayken, 2012 yılında 1633 lira, bu da yüzde 316 artmış. En yüksek memur maaşı 2002 Aralık ayında 4427 lira iken, 9886 lira olmuş. Sadece memur için değil, emekli aylığında ve asgari ücretlilerin maaşlarında da benzer artışlar söz konusu.”

 

 

Memur maaş teklifinizde bir artış olabilir mi? 3+3’de ısrar edecek misiniz?

Şimşek: ” Eğer bu artıştan fazla enflasyon çıkarsa biz memura farkını ödeyeceğiz. Böyle bir ülke dünyada yok. Avrupa’da memurların maaşlarını donduran ülkeler mevcut.”

Keyword : Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık haberi , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık oku , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık konusu , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık hakkında , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık manşeti , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık perde arkası , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık olayı , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık son dakika , Memura Geçmiş Dönemde İyi Artış Yaptık

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com