15.05.2012 - 17:34
Okunma (1669)
Yorum (0)
Paylaş

Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı

Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı

 

 

 

Hükümet öğretmenlere ek ödeme teklifini ciddiye bile almadı... Öğretmenlere yönelik sadece 4 maddeyi masaya getiren hükümetin öğretmenlere ek ödeme vermeye niyeti yok gibi... İşte detaylar...

 

 

ükümet toplu sözleşme teklifini masaya getirdi. Eğitim camiasının aylardır merakla beklediği ek ödeme konusunu hükümet ciddiye bile almadı.

 

 

 

Göreve yeni başlayan bir öğretmenin 1.560 TL maaş aldığını göz önüne aldığımız zaman, Göreve yeni başlayan bir sözleşmeli hemşire yada hemşirin 1400 TL maaş ve yaklaşık 1.300 TL döner sermaye ile 2.700 TL maaş aldığı gerçeğinden hareket edersek ; Hükümetin öğretmenlere verdiği değeri anlayabiliriz.

 

 

 

Ayrıca maaş olarak ek dersleri ile birlikte öğretmenleri geçen ve bir çok ek gelire sahip olan imamlarımıza bile fazla mesai ücretinin teklif edildiği bir toplu sözleşme masasında , öğretmenleri görmezden gelen hükümetin sadece yüzde 3+3 zam teklifini sendikaların ciddiye bile almayıp ortak eylemler düzenlemesi öğretmenlerimizin memurların ortak beklentisi oldu.

 

 

 

Doğalgaza yapılan yüzde 20 zam , elektriğe yapılan yüzde 10 zam ve yine hükümetin belediyeler aracılığı ile ara sokaklara yapılan asfaltlardanbile para almaya başladığı bir dönemde memura teklif ettiği yüzde 3 zammı her yıl Temmuz ayında memurlar yüzde 20 gelir vergisini aşıyor diye yüzde 5-6 olarak kesmesi verilecek zammın enflasyon hariç Temmuz ayında geri alınacağını göstermektedir.

 

 

 

Aylardır bu konuda basın yayın , sendikalar ve sivil toplum  örgütleri yazıyor çiziyor.

 

 

 

Hepsi nafile...

 

 

 

Sonuç olarak ;

 

 

 

Son 10 yıllık Ak Parti hükümeti döneminin tek üvey evlat memurları öğretmenler olmuştur.

 

 

 

İşte hükümetin Eğitimbirsen'in eğitim hizmet kolunda ki tekliflerinden olumlu bulup masaya getirdiği teklifler...

 

 

 

-Ders görevlerinin çeşitli nedenlerle yerine getirilmemesi veya öğretime değişik nedenlerle ara verilmesi nedeniyle ders görevini yerine getiremeyenlerin bu sürelerde varsa ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılması.

 

-Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki ders dışı eğitim çalışmaları karşısında ödenebilecek toplam ek ders saatindeki yüzde 5’lik sınırın yüzde 6’ya çıkarılması.

 

-Akademik jüri üyelikleri için ek ders ücreti ödenmesi.

 

-Toplu sözleşme döneminden itibaren ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atanan ve İLKSAN’a zorunlu üye olması gereken öğretmenlerin üyeliğinin isteğe bağlı hale getirilmesi.

 

Keyword : Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı haberi , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı oku , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı konusu , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı hakkında , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı manşeti , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı perde arkası , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı olayı , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı son dakika , Hükümet Öğretmenlere Ek Ödemeyi Gündeme Bile Almadı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com