15.05.2012 - 15:45
Okunma (1858)
Yorum (0)
Paylaş

İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak

İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak

 

İLKSAN’a (ilkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı) zorunlu üyelik kalkacak. 280 bin sınıf öğretmenin yılda ortalama 321 lira ödediği sandığa üyelikte ‘gönüllülük’ esas olacak.

Hükümet, eğitim sendikalarının İLKSAN’a zorunlu üyelik şartının kaldırılması talebini kabul etti. Konfederasyonların toplu sözleşme masasına getirdiği zorunlu üyelik yerine ‘gönüllülük’ esası getirilecek. Orta ve lise öğretmenlerine de İLKSAN’a üye olma yolu açılacak.

Memurlar ile hükümet arasında yürüyen toplu sözleşme masasına İlksan’a üyelik konusu da geldi. Hükümetle anlaşılması durumunda sandığa üyelik zorunlu olmaktan çıkacak. İlkokul öğretmenlerinin yanı sıra orta okul ve lise öğretmenlerine de üyelik yolunu açacak yasal değişiklik yapılacak.

280 BİN ÜYESİ, 90 MİLYON GELİRİ VAR

Yaklaşık 280 bin sınıf öğretmeninin üye olduğu İLKSAN’ın yıllık aidat geliri toplamı 90 milyon lira. Her bir öğretmenin maaşının yüzde 2’si zorunlu olarak İLKSAN’a kesiliyor. Bu da ortalama olarak her bir öğretmen maaşından ayda 27 lira, yılda ise 321 liralık kesinti anlamına geliyor.

İLKSAN üyesi bir öğretmen emekli olduğunda İLKSAN’a yatırdığı parayı yüzde 150 fazlasıyla alıyor. Sandık ayrıca maluliyet durumunda emeklilik haklarını veriyor. Evlilik, şehitlik, doğal afet, ölüm durumlarında da üyesine ödeme yapıyor. Ayrıca piyasa faizinin altında faiz oranlarıyla üyelerine 48 aya kadar kredi kullandırıyor.

Sandığın, hali hazırda 341 milyon liralık arsası, 21 milyonluk da tesisi bulunuyor. Toplamda 450 milyonluk varlığı olan sandığın, 2011 yılı üyelik geliri ise 90 milyon lira.

 

Keyword : İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak haberi , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak oku , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak konusu , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak hakkında , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak manşeti , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak perde arkası , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak olayı , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak son dakika , İLKSAN'da Zorunlu Üyelik Kalkacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com