15.05.2012 - 15:43
Okunma (1747)
Yorum (0)
Paylaş

Flaş...Zam 5+5 Olacak

Flaş...Zam 5+5 Olacak

Takvim gazetesinin kulislerden aldığı bilgilere göre İlk teklif önce 4+4'e yükseltilecek 5 aylık gecikme de, 1 puan olarak yansıyacak. Zam daha sonra yüzde 5+5'i bulacak.

 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla izlediği toplu sözleşme görüşmelerinde en kritik dönemece girildi. Hükümet kanadı, zam oranlarıyla ilgili ilk teklifini dün sundu. Buna göre; 2012 yılı için yüzde 3+3 zam önerilirken, 2013 yılı için artış teklifi yüzde 2+3 oldu. Sendikalar bu teklife tepki gösterdi; kulislerden ise farklı bilgiler ulaşmaya başladı.

 

BAKAN AÇIKLADI

 

Takvim'in edindiği bilgilere göre; bu teklif ilk rakam olarak masaya geldi. Bundan sonraki görüşmeler sırasında teklif önce yüzde 4+4 şeklinde olacak ve 5 aylık gecikme de 1 puan olarak zamma eklenecek. Daha sonra ise zam oranının yüzde 5+5 olarak belirleneceği de gelen bilgiler arasında. Önümüzdeki dönemde toplu sözleşme masasında oranlar üzerinden sıkı pazarlıklar yapılacak. Toplu sözleşme görüşmelerinin dün gerçekleştirilen dördüncü oturumundan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara 2012 için yüzde 3+3, 2013 yılı içinse yüzde 2+3 oranında zam teklifinde bulunduklarını söyledi. 21 Mayıs'ta nihai kararı vermeyi hedeflediklerini belirten Bakan Çelik, "Teklifimizde 2012-2014 dönemini kapsayan orta vadeli program ve 2012 yılı bütçesinde öngörülen hedefleri esas aldık" dedi.

 

ENFLASYON FARKI...

 

Öte yandan, enflasyon teklifi de masaya geldi. Zam teklifinin ardından enflasyon farkının da verileceği belirtildi. Teklifte, şöyle denildi: "Gerçekleşen enflasyon oranının anılan dönemlerde yapılan artış oranını aşması halinde, gerçekleşen enflasyon oranı ile söz konusu artış arasındaki farkın, söz konusu 6 aylık dönemi izleyen 6 aylık dönemin başından geçerli olacak şekilde kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine enflasyon farkı olarak yansıtılması teklif edilmiştir."

 

Keyword : Flaş...Zam 5+5 Olacak haberi , Flaş...Zam 5+5 Olacak oku , Flaş...Zam 5+5 Olacak konusu , Flaş...Zam 5+5 Olacak hakkında , Flaş...Zam 5+5 Olacak manşeti , Flaş...Zam 5+5 Olacak perde arkası , Flaş...Zam 5+5 Olacak olayı , Flaş...Zam 5+5 Olacak son dakika , Flaş...Zam 5+5 Olacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com