14.05.2012 - 19:47
Okunma (1824)
Yorum (0)
Paylaş

Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi

Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi

Avrupa hisse senetleri Yunanistan'ın eurodan çıkabileceği endişeleriyle değer kaybetti .Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın eurodan çıkmaya yaklaştığı yolundaki endişeler ve Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisinin eyalet seçimi kaybetmesi ile birlikte değer kaybetti ve iki gün süren yükselişini tersine çevirdi.

 

Banka hisseleri, HSBC Holdings Plc'nin yüzde 1.5 değer kaybetmesinin etkisi ile kayıplar yaşadı. Avrupa'nın en büyük ikinci yarı iletken üreticisi Infineon Technologies AG, CEO Peter Bauer'in görevi bırakma kararı alması sonrası değer kaybetti. ING Groep NV, Avrupa Birliği regülatörlerinin bankanın Hollanda hükümeti tarafından kurtarılmasını yeniden incelemeye alma kararı sonrası yüzde 6'lık keskin bir düşüş gösterdi.

 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.8 düşerek 247.43 puandan kapandı. Endeksteki 19 sanayi grubunun tümü de düştü. Stoxx 600 Endeksi, Yunanistan'daki sonuçsuz seçimlerin siyasi partilerin hükümet kurmasını zorlaştırması ve kemer sıkma tedbirlerini tehlikeye sokması sonrası, bu yılki kazancını yüzde 1.2'ye daralttı.

 

İsviçre'nin Pfaeffikon kentinde, LGT Capital Management AG kıdemli analistlerinden Alessandro Fezzi, "Yunanistan'da yeni hükümetin ufukta gözükmemesi ile birlikte, finans piyasalarında bu hafta güvensizliğin ve volatilitenin sürdüğünü göreceğiz" dedi ve "Siyasi kilitlenme bizi Haziran ayında yeni seçimlere götürecek ve bu da, özellikle İspanya'ya olmak üzere, krizin sıçrama riskinden dolayı yatırımcıların endişelenmesine neden olacak güvensizliğin sürmesini sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

 

Avrupa'daki volatiliteyi ölçen endeks son üç haftanın en hızlı artışını erçekleştirdi. Euro Stoxx 50 Endeksi opsiyon fiyatlarının bir ölçümü olan VStoxx Endeksi yüzde 12 artarak 31.69 puana çıktı ve 23 Nisan'dan bu yana en hızlı artışını gösterdi.

 

Bloomberght

Keyword : Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi haberi , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi oku , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi konusu , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi hakkında , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi manşeti , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi perde arkası , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi olayı , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi son dakika , Avrupa Hisselerine Yunanistan Darbesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com