14.05.2012 - 15:01
Okunma (1680)
Yorum (0)
Paylaş

Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti

Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti

 

Hükümetin teklifi karşısında diğer konfederasyonlara iş bırakma eylemi teklif ediyoruz.

 

Kamu İşveren Kurulu ile memur konfederasyonları arasında gerçekleşen toplu sözleşme masasının bugünkü toplantısında maliye genel ve işkolu bazında tekliflerini sundu.

 

Buna göre, Kamu İşveren Kurulu’nda bulunan maliye,  kamu çalışanlarına 2012 yılı için ilk 6 aylık dönemde yüzde 3, ikinci altı aylık dönem yüzde 3, 2013 yılında ise ilk altı aylık dönemde yüzde 2, ikinci altı aylık dönemde yüzde 3 zam oranı teklif etti.

 

Teklifin sunulmasının ardından toplantıya 16 Mayıs 2012 Çarşamba günü devam edilmek üzere son verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer konfederasyonların genel başkanları ile birlikte basına açıklamada bulunuldu.

 

Bakan Çelik açıklamasında, ''Bugün aynı zamanda kamu işveren heyeti olarak kamu görevlileri sendikaları heyetine teklifimizi sunmuş bulunuyoruz. Teklifimizde 2012-2014 dönemini kapsayan orta vadeli program ve 2012 yılı bütçesinde öngörülen hedefler doğrultusunda, bu hedefleri esas alarak 2012 yılı için 3+3; 2013 yılı içinse 2+3 olarak artış oranlarını belirledik ve kendilerine ilettik. Ayrıca 11 hizmet kolu var. 11 hizmet koluna ilişkin talepleri de daha önce yoğun bir şekilde değerlendirmiştik. Onları da dikkate alarak bunlara karşı da tekliflerimizi gerek sendika başkanlarına gerekse konfederasyon başkanlarına sunmuş bulunuyoruz. Kamu heyetinin teklifi ve konfederasyonlardan, sendikalardan almış olduğumuz tekliflerin müzakerelerine ise çarşamba günü yoğun bir şekilde başlamış olacağız. Çarşamba-perşembe günü eğer yeterli olmaz ise cuma gününü de ilave ederek üç gün müzakerelerimizi gerçekleştireceğiz ve nihai olarak 21 Mayıs'ta bir araya gelerek nihai görüşlerimizi orada ifade etmiş olacağız.” Dedi.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise yaptığı açıklamada teklif edilen zam oranının kabul edilir olmadığını söyleyerek “sadece yoğurt talebinin karşılandığı bir toplu sözleşme süreci yaşıyoruz” dedi. Koncuk konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Merkez bankası açıklamıştı. Enflasyon hedeflemesindeki rakamları söylemişti. Tarihimizdeki ilk defa hedeflenen enflasyon altında bir teklifle kamu çalışanları karşı karşıya. Bu teklif kamu çalışanlarını, emekliyi yok sayan bir tekliftir. Milyonlarca insanı ekonomik sefalete terk eden bir tekliftir. Kamu çalışanları sadece, 2012 yılında üç aylık enflasyon yüzde 3.9 olmuştur. İlk 6 aylık dönem için teklif edilen de yüzde 3 olmuştur. Bunu hiçbir akıl sahibi, vicdan sahibi açıklayamaz. Öğretmen yok, akademisyen yok, postacı yok, sağlık çalışanı yok, büro çalışanı yok, din görevlisi yok, hizmet kollarının talepleri hiçe sayılmış. Sadece yoğurt taleplerinin karşılandığı bir toplu sözleşme süreci yaşıyoruz. İstihdam şartlarında da aynı durum söz konusu. 4/C ve 4/B uygulaması konusundaki taleplerimiz hiç karşılanmamış. Emeklilerimizin yaşadığı problemlerden hiç söz edilmemiş. İnsanlar emekli olmaktan kaçıyorlar. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması yönünde aylardır ısrarla vurgulamamıza rağmen, ek ödemelerin emeklilikte dikkate alınmaması asla kabul edilemez. Bu teklif muzır bir  tekliftir. Hükümetin adil gelir paylaşımı iddiasıyla asla örtüşmeyen bir tekliftir. Bu teklifin her kelimesini reddediyoruz.  Hem genel toplu sözleşme yönünden, hem hizmet kolları talepleri yönünden reddediyoruz. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı olarak, yönetim kurulu üyelerimiz adına bütün konfederasyonlarımızı 21 Mayıstan sonraki bir tarihte ortak iş bırakma eylemine davet ediyorum. Bu talepler mitingle karşılanmaz, iş bırakma eylemi gerektirecek boyutta, tekliflerimizi değersiz gören bir anlayıştır. Bunun cevabı mitingle olmaz, iş bırakma eylemleriyle kendimizi göstermeliyiz. Memur-Sen dahil bütün konfederasyonları iş bırakma eylemine buradan davet ediyoruz.

 

Türkiye Kamu-Sen 21 Mayıstan sonra uzlaşma sağlanamazsa beraberce, sağlanır ise tek başımıza iş bırakma eylemini yapacağız. Ek ödemelerde 1 puanlık artış bile yapılmıyor. Türkiye’nin eğitim öğretim davasını yürütenlerin ismi yok, müsteşarın maaşında 800 liraya kadar artırıma gidilsin, öğretmeni, postacısı, din görevlisiyle 2 milyon 100 bin kamu çalışanının ek ödemelerinde bir kuruş artırım yapmayacaksın. Bu nasıl bir gelir dağılımı adaletidir. Biz sorumluluklarımızı yerine getirerek, çarşamba günü taleplerimizi müzakereye açacağız. Ama bu taleplerle müzakereden bir şey çıkmayacağının kamu çalışanlarının bilmesini istiyorum. Eğer bu tekliflerin adam gibi teklifler olmasını istiyorsak, kamu çalışanları gücünü göstermek zorundadır. kimse emeklilerle birlikte 5 milyon insanı aileleriyle birlikte 20 milyon insanı yok sayamaz. Hiçbir hükümetin oy oranı yüzde 100 dahi olsa 20 milyon insanı görmezden gelme hakkı asla olamaz. O yüzden bu teklifleri redediyoruz.”

 

Keyword : Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti haberi , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti oku , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti konusu , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti hakkında , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti manşeti , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti perde arkası , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti olayı , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti son dakika , Kamu-Sen: Genel Başkan İş Bırakma Eylemi Teklif Etti

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com